Όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική σε σπίτια Τούρκων στου Γκύζη

Σοκ έπαθαν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έκαναν έφοδο σε σπίτια στου Γκύζη και ανακάλυψαν ολόκληρο οπλοστάσιο ενώ συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους, κουρδικής καταγωγής οι οποίοι είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.

Οι αρχές βρήκαν 5 κιλά ζελατοδυναμίτιδας, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, πιστόλια, πλήθος από σφαίρες, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια και φωτογραφικό υλικό

της οργάνωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται στη χώρα τους για επιθέσεις και δολοφονίες. Τα ευρήματα θυμίζουν εκείνα του ταχύπλοου σκάφους που είχε εντοπιστεί πέρυσι το καλοκαίρι μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Τότε είχαν βρεθεί δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, μεγάλος αριθμός εκρηκτικών μηχανισμών και σφαιρών και ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και δυο Τούρκοι οι οποίοι σχετίζονταν με την συγκεκριμένη οργάνωση και υπήρχε η εκτίμηση ότι μετέφεραν τα όπλα και τα εκρηκτικά για «χτύπημα» στην Τουρκία.

Η DHKP-C θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις κι έχει επιτεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας και στα γραφεία του Ερντογάν στην Άγκυρα.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν κι άλλοι τρομοκρατικοί θύλακοι στην Ελλάδα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των σχέσεων των δύο χωρών καθώς η Άγκυρα μας έχει κατηγορήσει για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Η πλάκα είναι ότι φαίνεται πως οι Τούρκοι μάθανε ότι.... και πλακώσανε κι αυτοί. Και δεν μας έφτανε τίποτε άλλο, έχουμε τον Ξηρό και τον Μαζιώτη ελεύθερους, μας προέκυψαν και οι Κούρδοι τρομοκράτες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα