Μακάβρια φάρσα για δολοφονία στο Σότσι

Μακάβρια φάρσα αποδεικνύεται η δολοφονία του τεχνικού της τελετής έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι που ήταν υπεύθυνος για τη φωταγώγηση μόλις των τεσσάρων από τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου.

Η ιστορία έχει ως εξής .Κατά την πανθομολογούμενα εντυπωσιακή τελετή έναρξης

το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και την στιγμή που πέντε νυφάδες χιονιού θα μετατρέπονταν στα πέντε δαχτυλίδια του σήματος των Ολυμπιακών αγώνων , το ένα δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα το σύμβολο να εμφανιστεί ελαττωματικό και βέβαια η εικόνα του να κάνει το γύρο του κόσμου αποσπώντας επικριτικά σχόλια.

Λίγες ώρες αργότερα μια είδηση συγκλόνισε την παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης ενότητας βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο του . Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις στο σώμα του άτυχου Borris Avdeyevο, βρέθηκαν πολλαπλές μαχαιριές. Αν και το σώμα του ήταν άσχημα παραμορφωμένοοι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν υπάρχει υποψία που να οδηγεί κάπου. Μάλιστα τα δημοσιεύματα περιείχαν και αρκετά παράξενα σχόλια αξιωματούχων όπως αυτό που έλεγε : «Σίγουρα υπήρχαν πληγές και μώλωπες σε όλο το σώμα, αλλά ποιος ξέρει πώς προκλήθηκαν. Ίσως σκόνταψε και έπεσε σε ένα σύνολο μαχαίρια».

Τελικά η έρευνα απέδειξε ότι το δημοσίευμα ξεκίνησε από ένα σατυρικό ιστότοπο που έχει και στο παρελθόν «γεννήσει» ανάλογες ειδήσεις που με χαρακτηριστική ευκολία έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο. Όπως για παράδειγμα ότι «39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη μέρα που απελευθερώθηκε η μαριχουάνα στο Κολοράντο» κ.ά

Έτσι όλες οι μεγάλες ιστοσελίδες πλέον συμβουλεύουν τους αναγνώστες τους να αναζητούν τις πηγές κι από που προέρχονται οι ειδήσεις πριν βγάλουν τα συμπεράσματά τους και κυρίως τις διαμοιράσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα