Ομοβροντία της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για ΔΕΠΑ, λάσπη και εξαπάτηση των πολιτών

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα στελέχη της Ν.Δ. με αιχμή την υπόθεση της ΔΕΠΑ, την παροχολογία, αλλά και την προσπάθεια «εξαπάτησης των πολιτών».

Το δημοσίευμα της «Corriere della Sera» σχετικά με τις «συμβουλές» του Ελληνα πρωθυπουργού προς την ιταλική κυβέρνηση έδωσε μάλιστα αφορμή στην εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολιάσει δηκτικά ότι «προφανώς ο κ. Τσίπρας εξάγει τεχνογνωσία για το πώς εξαπατούν

τα κόμματα τους πολίτες για να γίνουν κυβέρνηση, προσδοκώντας να κάνει διεθνή καριέρα».

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Μαρία Σπυράκη έκανε ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης της πολιτικής πίεσης της Ν.Δ. προς την κυβέρνηση και ζήτησε -επικαλούμενη και τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και άλλων κυριακάτικων εφημερίδων- να δοθούν απαντήσεις για τη ΔΕΠΑ.

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει χρέη της εταιρίας συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουμε λάβει ούτε μία απάντηση επί της ουσίας. Σήμερα, μετά τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου, επανερχόμαστε και ρωτάμε: Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σε προχωρημένο στάδιο σχέδιο παράνομης ανταλλαγής ακινήτων της εταιρίας ELFE έναντι χρέους της προς τη ΔΕΠΑ. Τα mails και τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στο “Βήμα της Κυριακής” και στην κυριακάτικη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου δεν αφήνουν αμφιβολία ότι, ενώ ο κ. Σταθάκης γνώριζε ότι τα ακίνητα είναι δεσμευμένα, δρομολογούσε την ανταλλαγή τους έναντι χρέους. Ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει επί λέξει: “Νομίζω ότι δεν μπήκε ποτέ σε ουσιαστική συζήτηση το περί ου ο λόγος σχέδιο”. Ποιος λέει αλήθεια; Τα mails, τα γραπτά ή ο υπουργός στις δηλώσεις του;».

Η κ. Σπυράκη υπογράμμισε εξάλλου ότι «από τα mails που δημοσιεύτηκαν προκύπτει ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης ενημερώνεται λεπτομερώς για την εκτόξευση των χρεών και για την πρόταση ανταλλαγής των δεσμευμένων ακινήτων της ELFE έναντι χρέους», ενώ σημείωσε: «Από την κυβέρνηση περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας. Δεν κάνουμε υποθέσεις. Εχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Εχει ήδη κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Κιτσάκου, και έχει ήδη ο κ. Κιτσάκος κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις και έχει δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το ποιους ακριβώς ενημέρωνε και με ποια διαδικασία».

Σε πολύ υψηλούς τόνους ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε, μιλώντας στον ρ/σ Νews 24/7, ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα σκάνδαλά της κάτω από το χαλί», ενώ πρόσθεσε ότι «το τελευταίο διάστημα είναι πολύ ξεκάθαρη η στρατηγική της κυβέρνησης: λασπομαχία – παροχολογία – αναβάθμιση του κάκιστου προφίλ Τσίπρα. Ολα όμως πέφτουν στο κενό».

«Οι εκλογές είναι κοντά και όλοι ξέρουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Είναι εξωπραγματικό να φτάσει αυτή η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας. Ο,τι πιάνει ο κ. Τσίπρας γίνεται κάρβουνο», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, απέδωσε την παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ «σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει την ψαλίδα» και καταλόγισε σε υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι «βγαίνουν, υπό το καθεστώς πανικού, και υπόσχονται αναφανδόν προσλήψεις, ενώ ο κόσμος ξέρει ότι είναι αδύνατον πλέον, ή στήνουν τεχνάσματα να διώξουμε 10.000 κληρικούς για να πάρουμε 10.000 δημοσίους υπαλλήλους». «Ολα αυτά δείχνουν πολιτική πρεμούρα, καθώς δημιουργείται η αίσθηση ότι η μεγάλη ψαλίδα μεταξύ κοινωνίας και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ολοένα και περισσότερο», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας στον ANT1.

Στο μεταξύ, ερωτηθείσα χθες για την πορεία του τραπεζικού συστήματος μετά και τις εξελίξεις σε σχέση με τη Eurobank, η κ. Σπυράκη ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. παρακολουθεί την επικαιρότητα «αλλά είμαστε οι τελευταίοι», σημείωσε, «που θα κάνουμε σχόλια αναφορικά με την πορεία του τραπεζικού συστήματος». «Ο σεβασμός της Ν.Δ. απέναντι σε όλες τις διαδικασίες που εξελίσσονται είτε στην αγορά είτε με αφορμή την πρωτοβουλία του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος είναι θεσμικός», πρόσθεσε.

Η Πειραιώς έστειλε πάντως χθες νέο μήνυμα σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, επαναλαμβάνοντας πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών ούτε στην παρούσα Βουλή ούτε στην επόμενη».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα