Δικογραφία κατά Παπαντωνίου στη Βουλή για το C4i

"Βροχή" δικογραφιών διαβιβάστηκαν στην Βουλή κατά υπουργών της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Συνολικά διαβιβάστηκαν στην Βουλή έντεκα δικογραφίες, μεταξύ των οποίων οι δέκα αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μια τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος του συστήματος ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων

C4i.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας για τον κ. Παπαντωνίου η κατηγορία είναι παθητική δωροδοκία με ζημία κατά του Δημοσίου που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ ή 50.000.000 δραχμές.

Παράλληλα διαβιβάστηκε και η κατάθεση του μάρτυρα που "καίει" τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον κ. Β. Βασιλάκο πρώην Γενικό Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων από τον Απρίλιο του 2006 εως τον Οκτώβριο του 2010. Η κατάθεση του κ. Βασιλάκου δόθηκε σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Βουλή, πριν περίπου δύο εβδομάδες, στις 5 Νοεμβρίου 2018.

Ειδικότερα ο μάρτυρας σημειώνει για τον κ. Παπαντωνίου πως "θεωρώ αφελή τον οποιονδήποτε θεωρεί ότι πολιτικά πρόσωπα δεν χρηματίστηκαν για οποιαδήποτε εξοπλιστική προμήθεια. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποσά ή τον τρόπο με τον οποίο χρηματίστηκαν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα αλλά θεωρώ αδύνατον πρώτον να μην γνώριζαν ότι υπήρχαν παράνομες πληρωμές και δεύτερον μου είναι δύσκολο να συγκεράσω συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες με οικονομικά μεγέθη".

Ενώ με εξίσου ασαφή διατύπωση επιχειρεί να εμπλέξει και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη λέγοντας: "Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές…"

Οι υπόλοιπες δικογραφίες που διαβιβάστηκαν αμελητί στην Βουλή αφορούν την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και Τ. Πετρόπουλο, τον πρώην υπουργό Σταύρο Κοντονή, τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άλλη μία μόνο τον κ. Κοτζιά, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Ν. Τόσκα, τον αναπλ. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο.

Οι δικογραφίες κατά της ηγεσίας του υπ. Εργασίας αφορούν καταγγελία για καθυστέρηση έκδοσης οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης. Οι δικογραφίες για τον κ. Κοντονή αφορούν το βούλευμα για "στημένα" παιγνίδια στο ποδόσφαιρο και την συνταγματικότητα του πόθεν έσχες δικαστών.

Οι δικογραφίες κατά Τσίπρα-Κοτζιά αφορούν την συμφωνία των Πρεσπών. Για τον Ν. Τόσκα αφορά μηνυτήρια αναφορά του πρώην βουλευτή Κυρ. Βελόπουλου για επεισόδιά στην διάρκεια ομιλίας του και για παράλειψη ενίσχυσης με αστυνομικές δυνάμεις της Μυκόνου. Η δικογραφία κατά του Π. Καμμένου αφορά μήνυση από τον Αλ. Κούγια.

ΚΙΝΑΛ: Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν

"Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν και θα πέσουν στο κενό", σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής. Ανακοίνωση του κόμματος σημειώνει ότι "η επίθεση κατά της παράταξής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη".

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι: "Επιστράτευσαν τώρα καταδικασμένο από τη Δικαιοσύνη πρόσωπο -δήθεν μάρτυρα- που δηλώνει ότι "κατά πάσα πιθανότητα" ήξεραν, αλλά "δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν..." και άλλες απίθανες αστειότητες".

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι "ο ελληνικός λαός θα τους καταδικάσει, όπως και τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, που πλήττουν τη Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

Κατάθεση Βασιλάκου (1 MB)

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα