Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στο κλαμπ του Ορλάντο

Αυξάνονται σοβαρά οι πιθανότητες να συνδέεται ο μακελάρης του Ορλάντο που αιματοκύλησε το κλαμπ Pulse το βράδυ του Σαββάτου, με την ISIS, μετά τις αποκαλύψεις ανθρώπων από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ στο αμερικανικό δίκτυο NBC News σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης κάλεσε το 911 πριν το μακελειό και δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως

δήλωσαν ζητώντας να παραμείνουν ανώνυμοι, ο μακελάρης Ομάρ Ματίν, λίγες στιγμές πριν αιματοκυλίσει το νυχτερινό κέντρο, αφήνοντας πίσω του 50 νεκρούς και τουλάχιστον 53 τραυματίες, τηλεφώνησε στο «911» (Άμεσος Δράση) και δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη του, ενώ έκανε αναφορά και στους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση, που να δηλώνει ότι ο μακελάρης έδρασε για λογαριασμό των τζιχαντιστών το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές του ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο με τους 50 νεκρούς και τους τουλάχιστον 53 τραυματίες. Την ίδια ώρα, λογαριασμοί που συνδέονται με την ISIS στο Διαδίκτυο πανηγυρίζουν με ενθουσιασμό για τη φονική επίθεση στο γκέι κλαμπ Pulse.

Η οικογένεια του ίδιου του δράστη, ωστόσο, παρά τις έρευνες των Αρχών για τυχόν διασύνδεσή του με εξτρεμιστικές οργανώσεις, πιστεύει ότι εκείνο που όπλισε το χέρι του, ήταν η ομοφοβία του.

Ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν εκπαιδευμένος στο χειρισμό όπλων και εργαζόταν στον τομέα της Ασφάλειας, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο δράστης είχε μαζί του ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και ενδεχομένως είχε στην κατοχή του και έναν εκρηκτικό «μηχανισμό».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα