Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο με 20 νεκρούς [εικόνες&βίντεο]

Ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας θεωρεί η αστυνομία του Ορλάντο την επίθεση ενόπλου μέσα σε ένα γκέι μπαρ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας «μοναχικός λύκος», αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο λίγα λεπτά

νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι «χάθηκαν πολλές ζωές» στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς», διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι «περίπου 20». Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο ναϊτκλάμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα βρέθηκε νεκρός μέσα στο κτίριο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε σε μια «ελεγχόμενη έκρηξη» έξω από το μπαρ, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της ενέργειας αυτής.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Κρίστοφερ Χάνσον, εξήγησε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μουσική και μόνο στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς.

«Δεν είδα κανέναν από τους δράστες. Είδα μόνο ανθρώπους να πέφτουν. Ήμουν στο μπαρ για να παραγγείλω ένα ποτό, έπεσα κάτω, σύρθηκα για να βγω έξω. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από την πίσω πόρτα. Όταν έφτασα στον δρόμο είδα πολύ κόσμο και αίματα παντού», αφηγήθηκε.

«Πολλοί τραυματίες. Μην πλησιάζετε στη συνοικία» συμβούλευσε η αστυνομία μέσω του Twitter.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο νάιτκλαμπ Pulse. Οι ιδιοκτήτες του έκαναν έκκληση μέσω του Facebook σε όσους ήταν παρόντες «να βγουν έξω και να τρέξουν».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 7-20 τραυματίες από τα πυρά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια «ελεγχόμενη έκρηξη» έξω από το νάιτκλαμπ.

«Γύρω στις 2.00 (9.00 ώρα Ελλάδας) κάποιος άρχισε να πυροβολεί. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα» αφηγήθηκε ένας από τους πελάτες του κλαμπ, ο Ρικάρντο Νεγκρόν, στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News. «Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα», πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα