Οι θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, υπέρ των θεσμικών αλλαγών, αλλά και υπέρ της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης τάσσεται η ελληνική κυβέρνηση στην σκληρή διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο, Παρασκευή, στο πλαίσιο της κρισιμότερης Συνόδου Κορυφής για το μέλλον του ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται στις Βρυξέλλες από την Τετάρτη και το απόγευμα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Το πρωί της Πέμπτης έφτασε στην βελγική πρωτεύουσα και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα έχει επαφές με τραπεζίτες για το PSI.

Όπως ανέφερε το Mega, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι σε αυτή τη Σύνοδο θα πρέπει να δρομολογηθούν θεσμικές αλλαγές στην Ευρωζώνη, αλλά και να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την κρίση.

Η Ελλάδα φέρεται να τάσσεται με τις απόψεις των κ.κ. Ρομπάι και Μπαρόζο και στον άξονα Ιταλίας, Ισπανίας, Λουξεμβούργου και Βελγίου. Οι χώρες αυτές συμφωνούν στην έκδοση ευρωομολόγου και σε εγγυήσεις για αυξημένη χρηματοδότηση του EFSF.

Όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων, η ελληνική πλευρά τάσσεται με τις χώρες εκείνες που θεωρούν ότι το Ευρωκοινοβούλιο ή τα εθνικά κοινοβούλια πρέπει να εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς και όχι το ευρωδικαστήριο.

Νωρίς το πρωί, όλες αυτές οι θέσεις συζητήθηκαν με τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των πρωθυπουργών, όπου την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης.

Newsroom ΔΟΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα