Οι προσωπικές ατζέντες του Λοβέρδου και του Χρυσοχοϊδη

Μια ακόμη βαριά αρρώστια της μεταπολίτευσης, έχει αρχίσει να χτυπά όλο και πιο συχνά τη νέα κυβέρνηση. Ο λόγος για την α-συνέχεια του κράτους, τις προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές και φυσικά τις κουτοπονηριές υπουργών που κάνουν πλάκα σε βάρος των Ελλήνων που στενάζουν.

Να ξεκινήσουμε από το δεύτερο που αφορά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Εδώ και μήνες ζούσαμε με την αγωνία αν θα αυξηθούν τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς γιατί

μας πίεζε η τρόικα προκειμένου να κλείσουν οι μαύρες τρύπες των εταιρειών. Κι αφού γλιτώσαμε με την αύξηση ξαφνικά μας ανακοινώνεται μείωση η οποία ωστόσο είναι τόσο ψεύτικη όσο και η αξιολόγηση του υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη ως πετυχημένου υπουργού που γι’ αυτό το λόγο έμεινε στη θέση του στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Διότι ενώ το εισιτήριο πήγε στο 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ και εκατομμύρια πολίτες θα έλεγαν «μπράβο στον μέγα υπουργό Μιχάλη», είδαν το τυράκι αλλά όχι τη φάκα. Το εισιτήριο θα έχει χρονική ισχύ 70 λεπτά από 90 λεπτά, οπότε αν κάποιος θέλει να αλλάξει μέσο μεταφοράς θα μπορεί να το κάνει μόνο μέσα σε 1 ώρα και 10 λεπτά, κι όχι σε 1,5 ώρα όπως ίσχυε. Αν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος καθυστερήσεων των λεωφορείων είναι 45 λεπτά καταλαβαίνει κανείς ότι «μαύρο φίδι» που τους έφαγε τους επιβάτες. Δύο εισιτήρια θα χρειάζονται, δηλαδή 2,80 ευρώ και όποιος τα έχει θα πηγαίνει στη δουλειά του. Μ’ αυτές τις κουτοπονηριές για δήθεν μειώσεις κάνουν κοινωνική πολιτική και ο Χρυσοχοϊδης του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συμπονά τους Έλληνες πολίτες.

Μοιάζει με το κοινωνικό μέρισμα που μοιράζεται στους μη έχοντες κι από την άλλη έρχονται φόροι και χαράτσια που δεν αφήνουν ούτε ευρώ στην τσέπη.

Και πάμε και στην ασυνέχεια του κράτους. Με το καλημέρα ο Λοβέρδος αποφάσισε να ξηλώσει τα πάντα στο υπουργείο. Ούτε προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά, ούτε καταργήσεις αργιών, ούτε τράπεζα θεμάτων ενώ ήδη κάποιοι συνεργάτες του νέου υπουργού δεν αποκλείουν να καταθέσουν κι αυτοί το όραμά τους για την παιδεία. Ράβε – ξήλωνε στον τόσο κρίσιμο τομέα της παιδείας και ο κάθε υπουργός να κάνει τα παιχνίδια του.

Ακόμη και ο Γιακουμάτος αποφάσισε να ξηλώσει τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί για τις Κυριακές με ανοικτά καταστήματα. Και υποσχέθηκε αλλαγές με βάση το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, αν και η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ήταν προαπαιτούμενο της τρόικας.

Για να μην πούμε για τη διαθεσιμότητα και τις φανφάρες του ΠΑΣΟΚ ότι θα τα επαναδιαπραγματευτεί όλα. Με τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχοίδη να μην συμφωνούν με το πρόγραμμα που και οι ίδιοι είχαν ψηφίσει. Τέτοια αστειότητα.

Και δημιουργείται το ερώτημα: Είτε η προηγούμενη κυβέρνηση (που και πάλι συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ ήταν) δεν ήξερε τι έκανε και η παρούσα ήρθε να τα διορθώσει όλα είτε η σημερινή κάνει του κεφαλιού της και δεν ρωτάει του δανειστές, με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει και η λογική της τζάμπα μαγκιάς βεβαίως. Δηλαδή οι νέοι υπουργοί να κάνουν το κομμάτι τους και μόλις μας κοπούν δύο – τρεις δόσεις ή μπλοκάρει το ΕΣΠΑ να ξαναγυρίσουν στα συνηθισμένα. Απογοητεύοντας ωστόσο τους πολίτες που ήλπιζαν ότι θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα.

Διότι ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται πυροτεχνήματα και υποσχέσεις της νύχτας που την επόμενη ημέρα εξαφανίζονται. Δεν χρειάζεται μέτρα και διευκολύνσεις που σε λίγο καιρό καταλήγουν σε εφιάλτη. Χρειάζεται σταθερή πολιτική, συνέχεια του κράτους, έξυπνες λύσεις, πυγμή εκεί που πρέπει και όραμα. Αν είναι να απογοητεύσουν τους Έλληνες για άλλη μια φορά ας πάνε καλύτερα σπίτι τους από τώρα.

Η ασυνέχεια του κράτους και οι κουτοπόνηρη πολιτική είναι δύο πλευρές του λαϊκισμού

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα