Οι «ωραίοι» του Πέραν Βρέχει

Πρόκειται για χαρισματικές προσωπικότητες, οι οποίες αναρριχήθηκαν στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, μόνο με την αξία τους, απόρροια του ήθους αλλά και του υψηλού IQ τους (αρίστευσαν όλοι στα τεστ της … Pensa).

Μακράν καλύτερος όλων ο Άγγελος Φιλιππίδης: στο Πανελλήνιο έγινε γνωστό ως Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ. Αφού εξυγίανε το ποδόσφαιρο, έγινε Πρόεδρος στο ΤΤ.

Όταν κατάλαβε ότι δεν ήταν μοντέλο της Audi,

φρόντισε για τα συμφέροντα της Τράπεζας, ως άλλος Κέρβερος.

Για το γεγονός ότι νόμιζε ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, φταίει το χαμηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας και η παγκοσμιοποίηση.

Αντί να πεταχτεί μέχρι τη Μαλαισία ή το Κατάρ και να χαθούν τα ίχνη του, προτίμησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης. Ευτυχώς που πιάστηκε στην Τουρκία γιατί οι φυλακές στις ΗΠΑ φημίζονται για τη σκληρότητα τους.

Άγνωστο αν θα βρει το δίκιο του στις δικαστικές αίθουσες, είναι βέβαιο όμως ότι θα προτάξει το αμφισβητούμενο πέναλτι του Κωνσταντίνου στον Βενετίδη. Το βράδυ εκείνο η ετυμηγορία υπήρξε άμεση («τι μαλάκα είναι» μονολογούσε ο Μαρκαριάν) και ο διαιτητής έφευγε αιμόφυρτος από το γήπεδο σε μια τάχιστη απονομή δικαιοσύνης, στην οποίο πρωτοστάτησε ο μετέπειτα Πρόεδρος του ΤΤ.

Μπορεί να μην έχει την αμεσότητα του λόγου του Ταμήλου, ο οποίος στο δεύτερο βαθμό θα διεκδικήσει τα δίκια του για μια περίπτωση έργου του Δήμου Τρικαίων, αν άκουγε όμως κανείς τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις του θα ήταν βέβαιος ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται γιατί έχει προφυλακιστεί.

Δεν έχει την ευρηματικότητα του Μισέλ, ο οποίος έβρισκε πανούργους τρόπους για να ξεφεύγει από τα δόκανα της Εφορίας, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και άλλων εφιαλτών για τους συνταξιούχους, αλλά το γεγονός ότι πήγε στην πλέον αστυνομοκρατούμενη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, δείχνει την ιδιοφυΐα του. Θα ξέφευγε κάτω από τη μύτη της Ιντερπόλ, αν δεν υπήρχαν οι βάσεις δεδομένων στα ξενοδοχεία και είχε διαφορετικό ωροσκόπο.

Θα έπαιζε το χαρτί της παραγραφής, όπως ο Παπακωνσταντίνου, αλλά είχε μια αποστροφή για την πολιτική. Και ο τσάρος του Μνημονίου τα μπέρδεψε λίγο με τη διαβόητη λίστα που δεν πρωτοκολλήθηκε, αλλά κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες δεν θα του στερήσουν την υστεροφημία που αξίζει.

Όσο για τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του και το διπλό διαβατήριο δεν σημαίνουν κάτι. Στην Πόλη πήγε ο άνθρωπος, θα ήταν κρίμα να μη βγάλει και πέντε γούστα.

Άλλωστε, ποτέ δεν υποστήριξε ότι τα χρήματα θα τα «έκανε δωρεά», όπως ο Χάρης -παραλίγο δήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια- Τομπούλογλου.

Αυτοί και άλλοι πολλοί «ωραίοι» της εγχώριας ελίτ διατυμπάνιζαν τις υψηλές γνωριμίες τους, αλλά στο «τέλος της ημέρας» βρίσκονται μόνοι με επιχειρήματα «πέρα βρέχει».

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα