Οι «καταληψίες» της πρώτης κατοικίας και οι «Κάλαχαν» της Κατεχάκη

(Ανανεωμένο) Μέσα στην τούρλα των ελληνοτουρκικών, της φουρτούνας εν μέσω "Λιβυκού Πελάγους", και της διακομματικής ομοψυχίας περί της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πέρασαν αβλεπί κάποιες λίαν "ενδιαφέρουσες" κυβερνητικές κινήσεις. Όπως, για παράδειγμα, ότι η πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί από το Μάϊο, καθώς και η νέα (έχουμε χάσει το μέτρημα πια) "μεταρρύθμιση" του Ασφαλιστικού.

Στο Ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εμφανίζεται με θράσος χιλίων πιθήκων, να δηλώνει ότι

θα αυξήσει τις συντάξεις και θα διορθώσει τα σφάλματα Κατρούγκαλου. Ποιος εκείνος, ο οποίος πετσόκοψε προς ετών τις συντάξεις 50% με 60%. Τώρα, λοιπόν, έρχεται να οχυρωθεί πίσω από το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος επί ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε τον κύκλο της μνημονιακής ισοπέδωσης των συνταξιούχων. Και αυτό νομίζει ο κ.Βρούτσης ότι θα το χρησιμοποιεί μια ζωή ως το άλλοθί του;

Μακάρι, βέβαια, έστω και τώρα να πάρουν κάποια φραγκοδίφραγκα οι συνταξιούχοι. Μακάρι να ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία. Αλλά, αυτά είναι ευχολόγια. Εξάλλου, σφόδρα αμφιβάλλουν άπαντες οι ειδικοί και οι γνώστες. Η κυβέρνηση επενδύει την μακροημέρευσή της (ή την επιβίωσή της) στις "σπονδές" της για να πάει καλά η οικονομία. Στα ίδια επένδυε και ο ΣΥΡΙΖΑ που... "έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια", και η Νέα Δημοκρατία που, με τη σειρά της, επαναφέρει την Ελλάδα στην... "κανονικότητα". Κι' έτσι όλοι σήμερα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Και ζήσαν αυτοί καλά (η πολιτικο-οικονομική διαπλοκή, σίγουρα καλά), κι' εμείς... καλύτερα (κάτι άκρως αμφισβητήσιμο), όπως είναι ο επίλογος όλων των παραμυθιών.

Κοινή αίσθηση είναι, πάντως, σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, ότι η οικονομία δύσκολα θα ανακάμψει, και πολύ δύσκολα θα δουν οι Έλληνες έστω και κάποιες πενταροδεκάρες στην τσέπη τους. Κάτι που σε συνδυασμό με ενδεχόμενη υποτροπή στα εθνικά θέματα, την υψηλή ανεργία, την υποαπασχόληση, τις περικοπές επιδομάτων, καθώς και με τους δείκτες ακινησίας της κυβέρνησης, η οποία έως τώρα δεν δείχνει σοβαρά αποτελέσματα σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού μοντέλου της χώρας, αργά ή γρήγορα, θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Και τα επικοινωνιακά φούμαρα περί "νόμου και τάξης" ουδόλως θα σταθούν ικανά να συγκαλύψουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Προς το παρόν, βέβαια, και με απούσα την αντιπολίτευση στη χώρα, κάτι τα σόου στα Εξάρχεια και στο Κουκάκι, κάτι οι νέοι μοτοσυκλετιστές που έβγαλαν στους δρόμους της Αθήνας, κάτι η κυβερνητική υπεροπλία στα Μέσα "Ενημέρωσης", δημιουργούν ένα προπέτασμα επικοινωνιακού καπνού.

Τι θα συμβεί, όμως, όταν τα ΜΑΤ ή τα ΕΚΑΜ θα κληθούν να κάνουν την πρώτη έξωση "νοικοκυραίου" από την πρώτη κατοικία του; Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρόσφατα, εμφανίστηκε με χαριτομενιές να χλευάζει τους Έλληνες, καλώντας τους να τρέξουν να προλάβουν γιατί σύντομα θα ισχύσει ο νόμος κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας. Ποιος; Ο Άδωνις να κοροϊδεύει τον Έλληνα νοικοκυραίο που έχει επενδύσει ολόκληρη τη ζωή του πάνω στο κεραμμύδι που απέκτησε.

Έχουν συνειδητοποιήσει τι λένε ή νομίζουν ότι, επειδή τους "προστατεύουν" τα ΜΜΕ, έχουν το ακαταλόγιστο; Έχουν αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση οδεύει με ταχύτητα να μετατραπεί σε ιππικό σύλλογο "καλαμοκαβαλλάρηδων"; Σίγουρο είναι ότι κάποιοι, μόλις μέσα σε μερικούς μήνες, έχασαν κάθε επαφή τους με την κοινωνία, την οποία, ούτως ή άλλως, ανέκαθεν σνόμπαραν. Απλά, τώρα το δείχνουν ξεδιάντροπα. Να' χουν υπόψιν τους ότι αυτό δεν λέγεται "λαϊκή Δεξιά". Ουδέποτε ήταν αυτή η λαϊκή Δεξιά. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα νεοφιλελέ εκσυγχρονιστών, μπροστά στους οποίους ο Σημίτης φαντάζει οσία Μαγδαληνή.

Τι θα κάνουν, λοιπόν, οι "Κάλαχαν" - κατ' άλλους "Κλουζώ" - της Κατεχάκη, εάν, για παράδειγμα ένας τρελαμένος Έλληνας νοικοκυραίος αποφασίσει να "ρίξει" - με κάτι βαρύτερο από τον τσιμεντόλιθο - στα ΜΑΤ που θα πάνε να του κάνουν έξωση; Ο φόβος ότι ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει τόσο "ήπια" όσο για παράδειγμα οι Ισπανοί, είναι διάχυτος.

Όλα ωραία και καλά, λοιπόν, τώρα, με τους καταληψίες των άδειων σπιτιών όπου στήνεται ολόκληρο σόου. Με τους πραγματικούς "καταληψίες" των γεμάτων με οικογένειες σπιτιών, πρώτης κατοικίας, τι εντολές θα δίνει η κυβέρνηση στα ΜΑΤ για να εκτελέσουν; Και οι αστυνομικοί θα δεχτούν να εκτελέσουν τέτοιες αντιλαϊκές εντολές που στρέφονται κατά των πατεράδων τους και των μανάδων τους; Δεν είναι δύσκολο να γίνει κάποιος από "Κάλαχαν", "Κλουζώ"! Και πεδίον "δόξης" λαμπρόν θα υπάρξει.

Με την ευκαιρία, ο υφυπουργός "Προστασίας" του Πολίτη, Λ.Οικονόμου, είχε, με κομψό βέβαια τρόπο, προαναγγείλει μεγάλες "αποκαλύψεις" για το ποιοι πραγματικά ήταν μεταξύ των καταληψιών στο Κουκάκι. Πολλοί εννόησαν τα λόγια του ως επικείμενες αποκαλύψεις για την οικογένεια του επίσης νοικοκυραίου Ινδαρέ.

Εμείς, ευχαρίστως, να τις περιμένουμε ακόμα και για μήνες. Αν, όμως, στο τέλος δεν επιβεβαιωθούν, μήπως κάποιος πρωτοκλασάτος πρέπει να παραιτηθεί. Έτσι, για λόγους "αρχής", βρε αδερφέ!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα