Οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι τις 4 Μαρτίου

(Ανανεωμένο). Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» το πρωί της Δευτέρας, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε κατάπληκτος από την χθεσινή παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, περιέγραψε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως κινούμενη στο όριο του πολιτεύματος, καταλόγισε στο εντός Βουλής πολιτικό τοπίο αναντιστοιχία με τη βούληση του λαού και εκτίμησε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη».

Με

άρθρο του στην χθεσινή “Καθημερινή, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά ουσιαστικά να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το … 2013. «Να πάψουν (τα κόμματα) να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις».

Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε επίσης: “Ο χρόνος των εκλογών προσδιορίστηκε με βάση τη διάρκεια που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες που έχουν σχέση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Εάν αυτό πάρει μία ή δύο εβδομάδες μετά τη 19η/2, αυτό κανένας δεν μπορεί να πει ότι είναι κάτι που θα αποτελέσει παραβίαση μίας συμφωνίας που έγινε και ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να μείνουμε πιστοί σε αυτό το χρονικό σημείο…”

Από τη ΝΔ, στο μεταξύ,  σχολιάζουν ότι όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε συμφωνηθεί ότι οι εκλογές πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το PSI (“κούρεμα ομολόγων”), το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο πριν από το τέλος του επόμενου μήνα (Ιανουάριος 2012). Γι αυτό ως καταλληλότερη ημερομηνία επιλέχθηκε η 19η Φεβρουαρίου.

“Αυτό συνομολόγησε και αυτό συνυπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός κ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του” δήλωσε ο κ. Δ. Σταμάτης στην Real News. Όπως είναι γνωστό την ημέρα που στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποφασίσθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου ο κ. Σταμάτης ανέλαβε εκ μέρους της ΝΔ μαζί με τον κ. Λαζαρίδη και τον κ. Σταϊκούρα να βρουν με τον κ. Βενιζέλο την κατάλληλη ημερομηνία για τις εκλογές.

Στελέχη της ΝΔ δηλώνουν επίσης ότι όσοι προσπαθούν να παρατείνουν τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και να διευρύνουν τον ρόλο της μεταβατικής κυβέρνησης στην πραγματικότητα υπονομεύουν τον ρόλο και το έργο του κ. Παπαδήμου. Επειδή επιχειρούν να τον εμφανίσουν σαν έναν σφετεριστή της εξουσίας για να αποδυναμώσουν έτσι την αξιοπιστία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα