Οι αποδιοπομπαίοι που έγιναν σωτήρες

17:14 1/4/2015 - Πηγή: Antinews

Τελικά οι 17 δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας που είχαν καταθέσει προσφυγή για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ από «δήμιοι» μετατρέπονται σε «μάγοι με τα δώρα» για την Ένωση.

Η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πάνω στην προσφυγή τους ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για να μπουν τα θεμέλια της «Αγ. Σοφιάς» σχεδόν 18 μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου (6/11/13).

Ενδεικτική της αντιστροφής του κλίματος μετά την πληροφορία για την απόφαση του ΣτΕ , η αλλαγή στάσης του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας

Άρη Βασιλόπουλου κατά 180 μοίρες κατά την τελευταία συνάντηση των δυο πλευρών στο δημαρχείο της πόλης.

Για πρώτη φορά ο δήμαρχος της πόλης, το όνομα του οποίου είχε γίνει σύνθημα αντίδρασης στα στόματα των οπαδών της ΑΕΚ, παραδέχθηκε ότι υπάρχει θετική διάθεση κι από τις δυο πλευρές για να βρεθεί η λύση που θα επιτρέψει την κατασκευή του γηπέδου στο χώρο που βρισκόταν το προηγούμενο.

Βέβαια καθοριστικό ρόλο έπαιξε η απόφαση του ΣτΕ η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στον επόμενο μήνα αφού αποτελούσε και το τελευταίο ανάχωμα του δήμου για την μη υλοποίηση του σχεδίου της «Αγ. Σοφιάς» .

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι σε διαφορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η στάση του Δήμου θα ήταν εντελώς κόντρα και τα εμπόδια για την ΑΕΚ αξεπέραστα. Έτσι στην Ένωση κάνουν το σταυρό τους τόσο για την απόφαση όσο και για την κίνηση των 17 πολιτών να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα