Ο Βενιζέλος ετοιμάζεται για μια ακόμα ήττα και την έξοδο από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

08:37 3/6/2012 - Πηγή: Antinews

Πολύ σοβαρή εξέλιξη που μπορεί να ανατρέψει τα πολιτικά δεδομένα, αποτελεί η αλλαγή στάσης του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος πιεζόμενος από τα χαμηλά ποσοστά που παίρνει το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να το παίξει Ταλιμπάν.

Μιλώντας στη Χαλκίδα ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά

έστειλε μήνυμα στα κόμματα που προηγούνται, δηλαδή τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα στηρίξει κυβερνητικό σχήμα. Το είχε ξαναπεί ότι δε θα γίνει το ΠΑΣΟΚ «τσόντα» κανενός κόμματος, όμως, αυτό είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο.

Με δεδομένο ότι κανένα κόμμα, πιθανότατα, δε θα πάρει αυτοδυναμία, η μόνη ελπίδα σχηματισμού κυβέρνησης ήταν η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή και με άλλα μικρότερα κόμματα, ανάλογα με τη δύναμή τους. Αν όμως ο κ. Βενιζέλος λέει τώρα ότι δε θα δώσει στήριξη ουσιαστικά μπορεί να τινάξει στον αέρα τις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις 17 Ιουνίου. Όπως είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει και δεν θα ανεχτεί κανένα κυβερνητικό σχήμα αν δεν διασφαλίζεται αυτός ο εθνικός ενωτικός χαρακτήρας που θα κατευθύνει στην πρόοδο, μέσα από την εθνική στρατηγική που έχουμε προτείνει». Είπε επίσης: «Δεν δεχόμαστε συστάσεις για τη διαπραγμάτευση από αυτούς που δήθεν διαπραγματεύονται από τις τηλεοράσεις» κι ανέφερε ότι δεν θα μπορεί να σταθεί κυβέρνηση «που θα έχει απέναντι της το άλλο μισό των Ελλήνων», ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα «αλλά αν μπορούν να δώσουν κυβέρνηση ικανή που θα προστατεύει τις θυσίες των Ελλήνων».

Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο του ότι «αυτή η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, γιατί έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό δήθεν δικομματισμού».

Το τελευταίο τι να το σχολιάσουμε. Όταν βγήκε στην απ’ έξω και κινδυνεύει να μείνει και τέταρτο κόμμα, τώρα θυμήθηκε τον δικομματισμό το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα λοιπά, όμως, ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείει ακυβερνησία (με ευθύνη αυτή τη φορά δική του, αν κάτι τέτοιο συμβεί). Διότι με το να βάζει όρους που κανείς δεν καταλαβαίνει όπως να διασφαλίζεται ο ενωτικός χαρακτήρας της κυβέρνησης, ουσιαστικά βάζει νάρκη στις μετεκλογικές προσπάθειες.

Αν δηλαδή τον καλέσει ο Σαμαράς να συγκυβερνήσουν γιατί ο τόπος δεν αντέχει ούτε την ακυβερνησία, ούτε την επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα πει ο κ. Βενιζέλος;

Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να κάνει τη μια προεκλογική γκάφα μετά την άλλη. Και ο κ. Βενιζέλος ετοιμάζεται για ακόμη μια ατιμωτική ήττα που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την προεδρία.

Όμως, δε μπορεί το άγχος και η πίκρα για τα ποσοστά να αποβαίνουν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα