Ο Τσίπρας οργανώνεται για την ΔΕΘ με μια "στάση" στο Κόμο

13:51 4/9/2019 - Πηγή: Antinews

Πυκνώνουν από σήμερα οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για την προετοιμασία Τσίπρα εν όψει της ανόδου του στην ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Θα είναι εξάλλου η πρώτη, άχαρη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσκεψή του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπό τον νέο του ρόλο, ύστερα από ακριβώς 5 χρόνια.

Επιτατικό της αμήχανης "αποστολής"

του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασφαλώς το γεγονός πως όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό και στις ανακοινώσεις για το οικονομικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης που αναμένονται με ενδιαφέρον καθώς θα ναι προσανατολισμένο σε φοροελαφρύνσεις.

Ο κ. Τσίπρας σήμερα θα έχει "επισκέψεις" στην Κουμουνδούρου καθώς θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματιστεί εντός των επόμενων ημερών το "σκαρίφημα" της ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου , στο Βελλίδειο.

Η αντιπολιτευτική "βεντάλια"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει δώσει ήδη στίγμα για όσα εκτιμά ως αντιπολιτευτικά πεδία "βολής" εναντίον της Κυβέρνησης.

Οικονομία ( σκληρή κριτική για τα Πλεονάσματα), ΔΕΗ, Προσφυγικό, ΕΥΠ, Θάνου, Άσυλο, Επιτελικό Κράτος, εσχάτως και η υπόθεση δανεισμού των γλυπτών του Παρθενώνα, σχηματίζουν την αντιπολιτευτική βεντάλια του κ. Τσίπρα, ο οποίος, θα επιχειρήσει μεταξύ άλλων να υποβαθμίσει και τις κυβερνητικές φοροελαφρύνσεις επιδιώκοντας να υπενθυμίσει το προεκλογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, στα χαρτιά.

Τελικές αποφάσεις για τα πεδία όπου θα συγκρουστεί με την Κυβέρνηση θα ληφθούν μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη , ο οποίος πραγματοποιεί την ομιλία του στο Βελλίδειο το προσεχές Σάββατο.

Τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες αναμένουν στην Κουμουνδούρου, με το δάχτυλο στη "σκανδάλη".

Στάση στο Κόμο

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αυτό το σαββατοκύριακο σε "παλιά" λημέρια.

Για δεύτερη φορά , ξανά ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ( την πρώτη ήταν το 2014) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το "παρών" στο κλειστό συνέδριο που οργανώνει το ίδρυμα Ambrosetti στο Κόμο της Ιταλίας, με τη συμμετοχή πολιτικών, τραπεζιτών και επενδυτών, με θέμα τον μετασχηματισμό της Ευρώπης.

Παρόντες στο "κλειστό τραπέζι" που στήνεται στο ξενοδοχείο "Villa d’ Este”, θα είναι μεταξύ άλλων και οι : Φρανς Τίμμερμανς, Ρομάνο Πρόντι, Μάριο Πρόντι, Ενρίκο Λέττα.

Με το βλέμμα στο ΚΙΝΑΛ

Από τα "ραντάρ" της Κουμουνδούρου δεν ξεφεύγουν οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, τις οποίες παρακολουθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, σιωπηρώς μεν, εξόχως προσεκτικά, δε.

Ο διχασμός στο εσωτερικό του Κινήματοςμε την Φώφη Γεννηματά να περιβάλλεται από όλο και περισσότερους εσωκομματικούς αμφισβητίες, ικανοποιεί προφανώς την Κουμουνδούρου, εν όψει και της "αντεπίθεσης" που επιχειρεί για την διεύρυνσή του ΣΥΡΙΖΑ, με "όχημα" το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, τον Φεβρουάριο.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα