Ο Τσίπρας διαμηνύει στους "ανησυχούντες": Όποιος διαφωνεί, φεύγει

Εξακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να κυκλοφορεί με το "μαχαίρι" εκτός της θήκης του, στο εσωκομματικό πεδίο.

Μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε στα μέλη του ανώτατου κομματικού του Οργάνου την Κυριακή," κομμένη η πλάκα!",σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ( Alpha), κλιμάκωσε τους τόνους προς τους "ανησυχούντες" του ΣΥΡΙΖΑ

(53 και όχι μόνον): Όποιος διαφωνεί, φεύγει, δεν υπονομεύει είπε ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποιώντας τη φράση του ως "παράδειγμα" απέναντι στο τι ισχύει, σύμφωνα με τον ίδιο, στη Ν.Δ.

Επιχείρησε μάλιστα να "αποδραματοποιήσει" μια ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη: " Έχω περάσει δυο διασπάσεις: Με τον Φώτη Κουβέλη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη" είπε, δεν έπαθα και τίποτα, εννόησε.

Εξηγήσεις έδωσε και για την φράση του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων περί κατάληψης των "αρμών της εξουσίας" , διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στην δημόσια διοίκηση και τα "ρουσφέτια" που παρέλαβε από τα προηγούμενα συστήματα εξουσίας η κυβέρνησή του.

Εμφανίστηκε ανοιχτός να "βάλει πλάτη" στην Κυβέρνηση για την διαχείριση του Προσφυγικού, υπό τον όρο το σχέδιό της να αφορά μετεγκαταστάσεις στην ενδοχώρα. "Πάνε να λύσουν το θέμα διαγράφοντας τα νησιά", πρόσθεσε επ αυτού και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να επιλέξει ποια πολιτική θα ακολουθήσει: Της ένταξης μεταναστών και Προσφύγων ή αυτή που υποδεικνύει η "ακροδεξιά του κόμματός του που τους θεωρεί μιάσματα".

Πάνος Λάμπρου: Όχι σε διάσπαση

Το πιο "θορυβώδες" μέλος των "53" πάντως, ο Πάνος Λάμπρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο ρ/σ "στο κόκκινο" διαβεβαίωσε ότι:

"Όσοι ονειρεύονται διασπάσεις, διάλυση και αποχωρήσεις είναι βαθιά νυχτωμένοι, δεν ξέρουν την πραγματικότητα ή θέλουν να αλλάξουν την πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ".

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είπε για

ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς έχουμε διαφορετική κουλτούρα απ τα κόμματα της δεξιάς. Υπάρχει θορυβώδης διάλογος αλλά στο τέλος υπάρχει κοινό σχέδιο, συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Όταν διαφωνούμε δεν υπονομεύουμε, ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του. Έχω περάσει δυο διασπάσεις: Με τον Φώτη Κουβέλη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε κόμμα σε διαρκή κίνηση για αυτό και μπόρεσε να γίνει από κόμμα της διαμαρτυρίας κόμμα κυβερνητικό. Δεν είναι το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν που ήταν πριν από 8 χρόνια.
Βρισκόμαστε σε ενδιαφέρουσα διαδικασία, κάνουμε απολογισμό της διακυβέρνησής μας. τώρα θα βγάλουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αρμούς εξουσίας"

Μιλώ για την εκτελεστική εξουσία, αναφέρομαι στο ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε στη δημόσια διοίκηση, ένα κράτος λάφυρο των προηγούμενων συστημάτων εξουσίας. Είχαμε και σημαντικούς περιορισμούς να κάνουμε πράξη τη λαϊκή βούληση.

Όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα πού είναι το κόκκινο τηλέφωνο. Σήμερα έχουμε συσσωρευμένη εμπειρία. Αυτή η εμπειρία είναι κρίσιμη , τρία είναι τα συστατικά για να χτυπήσεις το κράτος της διαφθοράς: κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία.

Δεν είναι το Κράτος που μας αξίζει να βάζουμε στα νοσοκομεία υπέργηρους Διοικητές.
Πολλά ρουσφέτια του παλιού συστήματος, πολλές φορές κωλυσιεργούσαν και υπονόμευαν την Κυβέρνηση.
Με το που βγήκε ο κ. Μητσοτάκης διόρισε διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο και άλλαξε τον νόμο. Μέσα σε μια νύχτα αντικατέστησε σύσσωμη την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μέση της θητείας της. Εμείς περιμέναμε να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Προσφυγικό


Λένε ότι μπορεί να λυθεί το θέμα χωρίς μετεγκαταστάσεις. ε αυτό δεν γίνεται. Πάνε να λύσουν το θέμα , διαγράφοντας ουσιαστικά τα νησιά από τον χάρτη. Αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες, τους δικούς τους δημάρχους
Δεν θα λυθεί το πρόβλημα ούτε με αυταρχισμό, ούτε με τσαμπουκάδες. μόνο με σχεδιασμό μετεγκαταστάσεων λύνεται. Σε αυτό συμφωνούμε και να βάλουμε και πλάτη
Αν η κυβέρνηση φέρει ένα σοβαρό σχέδιο που θα αφορά μετεγκατάσταση τότε θα το στηρίξουμε. Ή θα έχεις πολιτική ένταξης και δεν θα τους αντιμετωπίζουν σα μιάσματα ή που θα είναι ο πρωθυπουργός του Γεωργιάδη και της ακροδεξιάς.

Εμείς δε λέμε ότι φταίνε αυτοί, αυτοί λέγανε ότι φταίμε εμείς που έρχονται οι πρόσφυγες. Εμείς λέμε για την κυβερνητική διαχείρισηΛέγανε αποσυμφόρηση των νησιών και κανένας ξένος στην ενδοχώρα,πώς θα γίνουν αυτά ταυτόχρονα;Τώρα που έπρεπε να υλοποιήσουν έναν σχεδιασμό που είχαμε αφήσει έτοιμο, κατήργήσαν το υπουργείο, (…) βάλανε τους φράχτες

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα