Αβραμόπουλος: Δεν διανοούμαι ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που θα διακυβεύσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη

13:55 7/4/2015 - Πηγή: Antinews

Στη γωνιά έβαλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον Αλέξη Τσίπρα καθιστώντας τον υπεύθυνο επί της ουσίας εάν χρεοκοπήσει η χώρα και βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Ο Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε., χωρίς να έχει συγχωρέσει τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας, επιφύλαξε ένα γερό πολιτικό χαστούκι στον νέο ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα υπάρξει

κυβέρνηση που θα διακυβεύσει την ιστορική κατάκτηση της Ελλάδας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης» είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου, κάνοντας τον 40χρονο Πρωθυπουργό να αλλάξει…χρώμα.

Απαλλαγμένος από δεσμεύσεις και με διάθεση να μιλήσει ανοικτά, ο Δ. Αβραμόπουλος προσγείωσε τον Αλ.Τσίπρα, λέγοντας ενώπιον των δημοσιογράφων ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ελλάδα.

Επίσης διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό, ότι η χώρα μας δεν είναι μόνη και πως η Ευρώπη είναι δίπλα της, εννοώντας όμως ότι και εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει.

Αυτό το είπε ευθέως ο Δ. Αβραμόπουλος στον Αλ. Τσίπρα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και τον έθεσε προ των ευθυνών του.

«Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται και ωριμάζουν» είπε δημόσια ο Αλ. Τσίπρας και ένοιωσε την ανάγκη να πει πως ο Δ. Αβραμόπουλος μετέφερε και μήνυμα φιλίας από τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συζήτηση έγινε και για το μεταναστευτικό με τον Αλ. Τσίπρα να θέτει θέμα αλλαγής του κανονισμού του Δουβλίνο ΙΙΙ. Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε όμως, αδειάζοντας τους Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένο, ότι το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν πρέπει να συγχέεται με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα