Ο Σαμαράς στηρίζει Γιούνκερ για το χρίσμα του Προέδρου της Κομισιόν

Στο ουδέτερο έδαφος του Δουβλίνου θα βρεθούν ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη την επόμενη εβδομάδα. Και οι δυο θα είναι εκεί για να παραστούν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος…

Tο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα αποφασίσει τον αντίπαλο του Τσίπρα και του Σουλτς για την θέση του προέδρου

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ ως υποψήφιο για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν ο Αντώνης Σαμαράς θα στηρίξει τον πρώην επικεφαλής του >Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο κ. Γιούνκερ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας του ζήτησε να προέρχεται από την Ελλάδα η μία από τις δύο προτάσεις που χρειάζεται ως υποψήφιος για το χρίσμα.

Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε καθώς θεωρεί ότι ο φίλος της Ελλάδας, πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επί σειρά ετών πρόεδρος του Eurogroup μέχρι πρόσφατα, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος και για την επόμενη περίοδο.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα έφυγε από την απαξίωση και έφθασε στο σημείο να είναι από τις χώρες εκείνες που, πρώτον συναποφάσισε για την τοποθέτηση του κ. Μόντι στη θέση του επικεφαλής για την Επιτροπή Ιδίων Πόρων της ΕΕ και δεύτερον να προτείνει έναν από τους υποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων θα αποφασίσει το ΕΛΚ.

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Γιούνκερ για το χρίσμα του ΕΛΚ για πρόεδρος στην ΕΕ

Η υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)- EPP, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κοινοποιήθηκε επισήμως από το EPP.

Με τη σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζεται από τη δική του παράταξη στο Λουξεμβούργο, το χριστιανο-σοσιαλιστικό λαϊκό κόμμα CSV, το χριστιανο-δημοκρατικό CDU και την ελληνική ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα