Συνέντευξη για δουλειά σε ένα άβαταρ!

Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν πλέον να μην χρειάζεται να εγκαταλείψουν την άνεση του σπιτιού τους, καθώς ένας Βρετανός προγραμματιστής λογισμικού παρουσίασε τις συνεντεύξεις με άβαταρ.

Το Shortlister.com χρησιμοποιεί ρεαλιστικά άβαταρ που θέτουν ερωτήσεις μέσω διαδικτύου, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να απαντούν μέσα από την κάμερα του υπολογιστή τους. Το σύστημα θεωρείται το πρώτο στον κόσμο που χρησιμοποιεί άβαταρς για να διεξάγει συνεντεύξεις και έχει ως στόχο την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν συχνά, όπως τα καταστήματα και τα εστιατόρια.

Ο

Tim Whitworth, συν- ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας μόδας Republic, έχει επενδύσει ένα εξαψήφιο νούμερο. «Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις προκλήσεις και το κόστος του να είσαι υπεύθυνος για τις προσλήψεις σε μια μεγάλη επιχείρηση με 2.500 εργαζομένους, θα μπορούσα να δω αμέσως τα τεράστια οφέλη που προσφέρονται από μία επαγγελματική υπηρεσία online συνεντεύξεων, που παρέχει σε υποψήφιους και εργοδότες την εμπειρία της ζωντανής συνέντευξης», είπε.

Ο Whitworth δημιούργησε την Republic , η οποία είχε 125 καταστήματα και αργότερα αγοράστηκε από τον Mike Ashley της Sports Direct. Η Shortlister.com ιδρύθηκε από τον David Dewey και βασίζεται σε μια δημιουργική «κοιτίδα» του York St John University.

Το λογισμικό του έχει ήδη δοκιμαστεί από μια μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων για την πρόσληψη ασκούμενων πτυχιούχων. Όπως σχολιάζει ο Dewey: «Οι εξελίξεις στην τηλεδιάσκεψη και την τεχνολογία κλήσης τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε μια δραματική αύξηση στη χρήση των συσκευών βίντεο σε κάθε πτυχή της ζωής μας και οι εργοδότες τώρα θα επωφεληθούν από αυτό».

Έρευνα της Shortlister.com δείχνει ότι το 58 τοις εκατό των ανθρώπων που εργάζονται μεταξύ των ηλικιών 18 και 50 στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν πλέον βιντεοκλήσεις στην εργασία ή στο σπίτι και αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 64 τοις εκατό στην ηλικιακή ομάδα 18-24. «Με τη χρήση ενός άβαταρ που διεξαγάγει τη συνέντευξη, το λογισμικό μας διασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι επαγγελματική και συνεπής, ενώ, επίσης, επιτρέπει στην εταιρεία να προσλάβει υποψήφιους υψηλότερης ποιότητας, ως αποτέλεσμα της χρήσης αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας» δήλωσε ο Dewey. «Για τους υποψηφίους, καθιστά την εμπειρία όσο το δυνατόν φυσικότερη, προσομοιώνοντας την αλληλεπίδραση με ένα πραγματικό πρόσωπο και επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην αποτελεσματική απάντηση στις ερωτήσεις της συνέντευξης και παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους επαγγελματικά».

Όπως υποστηρίζει, η μέθοδος θα μπορούσε να μειώσει το μέσο κόστος σχεδόν κατά το ήμισυ. Η Shortlister.com σταματά επίσης τα προβλήματα από τον προγραμματισμό και εξασφαλίζει τη συνοχή, ζητώντας από όλους τους υποψηφίους το ίδιο σύνολο ερωτήσεων και επιταχύνοντας τη διαδικασία διαλογής. Οι προ-ηχογραφημένες συνεντεύξεις μπορούν στη συνέχεια να βαθμολογηθούν εύκολα και να μοιραστούν στους συναδέλφους σε μια βολική ώρα, ενώ κάθε υποψήφιος μπορεί να μάθει μετά τη συνέντευξη το αν πέτυχε ή όχι. Η μεγάλη δοκιμασία βέβαια θα είναι το κατά πόσον όσοι προσλαμβάνονται μέσω της διαδικασίας θα αποδειχθούν οι καταλληλότεροι για τη δουλειά.

ft.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα