Ο Σαμαράς φοράει το Ευρωπαϊκό κοστούμι

Τα Ευρωπαϊκά του καθήκοντα απασχολούν τον πρωθυπουργό ολοένα και περισσότερο, όσο πλησιάζει η 1η Ιανουαρίου, οπότε ξεκινά και η προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα και την συμμετοχή του Α. Σαμαρά

στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου έγινε η Σύνοδος για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, έρχεται την Τρίτη, για επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η αρμόδια επίτροπος για θέματα λαθρομετανάστευσης, κυρία Σεσίλια Μάλστρομ.

Στην ατζέντα και ο υπό κατάθεση στην Βουλή, «αντιρατσιστικός» νόμος, αλλά και τα ζητήματα φύλαξης των συνόρων από τα κύματα λαθρομεταναστών.

Αμέσως μετά από το ραντεβού με την Ευρωπαία Επίτροπο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. Με την ευκαιρία θα δει Ρεν και Ντάισελμπλουμ και θα τους εκφράσει τα παράπονα του για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης από τους τροϊκανούς, που επιμένουν στις υπερβολικές αξιώσεις τους, αλλά θα πιάσει και κλίμα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις.

Στην Αθήνα τις ίδιες ημέρες θα βρεθεί και ο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος έρχεται με τους προέδρους της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών, που θα συνεδριάσουν εδώ, εν όψει της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Ο πρόεδρος των ευρωσοσιαλιστών θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ θα συνοδεύεται από αρκετούς ξένους ευρωβουλευτές αρμόδιους για θέματα οικονομίας και κοινωνικών υποθέσεων.

Ροβεσπιέρος

Keywords
Τυχαία Θέματα