Καυγάς σε συσκευασία «Νου- Νου»

Διαφήμιση ολλανδικού γάλακτος

Ώρες, ώρες οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης ξεπερνούν και τον εαυτό τους (συνήθως τον κακό) και δεν αρκούν ούτε οι …πυροσβεστικές προσπάθειες, ούτε τα «γαλλικά» που ρίχνει ο Καλαματιανός, για να μαζευτούν, ορισμένοι

Όταν μάλιστα δύο από αυτούς, φτάνουν στο σημείο να τσακώνονται ακόμη και για την ημερομηνία φρεσκάδας του γάλακτος, τι μπορεί να περιμένει κανείς; Τώρα θα μου πείτε ότι το θέμα δεν είναι αστείο, αφού και πολύ γάλα πίνουμε και πιο ακριβά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους,

το πληρώνουμε και πολλά συμφέροντα κρύβονται πίσω από το υγιεινό λευκό υγρό…

Ήρθε λοιπόν ο «παντογνώστης» ΟΟΣΑ με την έκθεση του και μας είπε ότι αν ζυγίζουμε το ψωμί(!) κι’ αν διευρύνουμε τις ημερομηνίες διατηρησιμότητας στο φρέσκο γάλα, θα πετύχουμε ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, έξοδο από τα μνημόνια και τελικώς τον «παράδεισο».

Κι ενώ πολλοί είναι αυτοί, που βρήκαν το «ανέκδοτο» κρύο, δύο τύποι …τσίμπησαν και έγιναν μαλλιά κουβάρια. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης έσπευσε να δηλώσει ότι: «… η έννοια της φρεσκάδας στο γάλα είναι μέχρι τις πέντε μέρες», προειδοποιώντας ότι αν υπάρξει παράταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα ακόμη και στην υγεία του καταναλωτή, ενώ θα υπάρξουν συνέπειες και για τους έλληνες κτηνοτρόφους.

Το «γάντι» σήκωσε ο Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας ειρωνικά: «…είναι λίγο αστεία αυτά, αν είναι δηλαδή 5,5 μέρες και όχι 5 η διάρκεια του γάλακτος, δεν είναι φρέσκο;» και επέμεινε στην απόφαση του, να προωθήσει την ρύθμιση στην αγορά του φρέσκου γάλακτος προς όφελος του καταναλωτή.

Θα γίνει του …γάλακτος, εκτός κι’ αν τα πάρει ο Καλαματιανός και τους …πνίξει σε κανένα κουβά γάλα!

Ροβεσπιέρος

Keywords
Τυχαία Θέματα