Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Κι αν νικήσει ο Τσίπρας θα είναι ο μεγάλος ηττημένος. Αυτή τη φράση να τη θυμηθείτε όταν την Κυριακή το βράδυ θα βγουν, πιθανότατα, οι Συριζαίοι και θα πανηγυρίζουν επειδή… επάρθη η Πόλις.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα βγει ο Τσίπρας

θα μιλήσει για την μεγάλη Αριστερά, για τον πόλεμο κατά της διαπλοκής, για τη νίκη του νέου απέναντι στο παλιό. Κι από κάτω θα χορεύουν όσοι πίστεψαν ότι θα χορέψουν οι αγορές και οι ξένοι. Βεβαίως κάποιοι θα αρχίσουν τη γκρίνια για τη ΝΔ αλλά αν αυτή χάσει δεν θα συμβαίνει απολύτως τίποτε. Ίσως θα είναι η μεγάλη ευκαιρία της ανανέωσης του κεντροδεξιού χώρου, της διαμόρφωσης μιας πρότασης που θα είναι ελκυστική στους πολίτες και τους επόμενους μήνες θα αποτελέσει την επιλογή του λαού.

Γιατί να μας το θυμηθείτε. Δυστυχώς για την Ελλάδα θα έχουμε κι άλλες εκλογές, ίσως και μέσα στο 2016. Θα είναι ζημιά για τη χώρα αλλά ταυτόχρονα θα είναι και η πολιτική ταφόπλακα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξάντλησε το πολιτικό του κεφάλαιο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται που λέει και ο λαός. Ο Αλέξης δεν ξέρουμε αν είναι κλέφτης αλλά ψεύτης είναι σίγουρα και με περικεφαλαία.

Ο… νικητής Τσίπρας τι έχει να κερδίσει άραγε; Έχουμε και λέμε και με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα:

1.Θα σχηματίσει κυβέρνηση με 2 ή 3 κόμματα εκτός κι αν υπάρξει ο μεγάλος συνασπισμός. Πείτε αν οποιοδήποτε σχήμα είναι βιώσιμο σε μια χώρα που ναι μεν έχει ανάγκη από συνεργασίες αλλά που δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών, και μάλιστα τέτοιου επιπέδου. Εδώ συγκρούονται δύο κόσμοι, ακόμη και το μνημόνιο που ψήφισαν όλοι δεν μπορεί να τους ενώσει.

Επομένως, κάποια στιγμή όποιο κι αν είναι το σχήμα θα διαλυθεί.

2.Ο Τσίπρας κληρονομεί από τον… Τσίπρα μια διαλυμένη Ελλάδα με ένα νέο πρόγραμμα 86 δις και με πολύ σκληρά προαπαιτούμενα. Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να γίνουν όσα δεν τόλμησαν οι κυβερνήσεις από το 2010, για να μην πούμε και πιο πριν. Διάλυση του ασφαλιστικού, μικρότερες συντάξεις, αγρότες που θα πληρώσουν για πρώτη φορά τα μαλλιά της κεφαλής τους, νέοι φόροι, απολύσεις, λουκέτο σε επιχειρήσεις και ανεργία, απελευθέρωση επαγγελμάτων και ξεβόλεμα συντεχνιών. Εντάξει, οι δανειστές θέλουν αριστερή κυβέρνηση για να τα περάσει αυτά. Μπορεί όμως να το κάνει; Είναι σε θέση ο Τσίπρας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και επώδυνες αλλαγές που ο ίδιος δεν πιστεύει και το κόμμα του δεν στηρίζει; Πολύ αμφιβάλλουμε.

3.Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουμε γράψει δεν είναι και πάλι ομογενοποιημένο κόμμα. Οι «53» καραδοκούν, πασοκογενείς υπάρχουν πολλοί, λαϊκιστές βουλευτές ακόμη περισσότεροι. Για σκεφτείτε τι έχουμε να δούμε σε μεταμεσονύκτιες ψηφοφορίες στη Βουλή. Θα ψηφίσουν όλοι ή ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστρέξει στις ψήφους της ΝΔ; Δηλαδή ξανά το ίδιο καλοκαιρινό σκηνικό απλά με μόνη απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου; Τότε γιατί κάναμε εκλογές;

4.Ο Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν είναι μεγάλος ηγέτης. Αντιθέτως είναι πολύ μικρός, λίγος, ανίκανος να διαχειριστεί το κόμμα του και κυρίως την πατρίδα του. Θεωρεί ότι μια νίκη του θα τον καταστήσει ταυτόχρονα και σπουδαίο; Αντιθέτως, μια ακόμη νίκη του θα τον κάνει αλαζόνα, περισσότερο απ’ ότι είναι σήμερα. Κι όταν η αλαζονεία σου χτυπά την πόρτα τότε έρχονται και τα λάθη. Για δείτε τι έγινε με το ιδιωτικό σχολείο της Περιστέρας; Για δείτε τι συνέβη με την εταιρεία του μπάρμπα Αλέκου; Η φθορά της εξουσίας είναι μεγάλη στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ σύντομη. Το νέο που επαγγέλλεται έχει γίνει τόσο παλιό που δεν ξεχωρίζει από το… άλλο παλιό.

5.Τα ψέματα τέλειωσαν. Από τα νταούλια και το go back μαντάμ, γυρίσαμε στις υπογραφές του μνημονίου, στην πίστη για εφαρμογή του, στην υποταγή του στους δανειστές. Ο Τσίπρας έγινε το υπάκουο σκυλάκι. Ποιος, αυτός που επαγγέλονταν την επανάσταση. Ο Αλέξης αν νικήσει θα γίνει και επίσημα ο αυτοφωράκιας της Μέρκελ. Θα κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει και μετά θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ο δρόμος από εδώ και στο εξής για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα είναι συγκεκριμένος. Αν νικήσει, χωρίς να θριαμβεύσει τότε το σχέδιο που έχει εκπονηθεί σε διάφορα υπόγεια, θα μπει σε εφαρμογή. Σε μερικούς μήνες, ίσως και μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Τι; Το ένα σενάριο είναι να πάμε σε εκλογές με το φόβο ο κόσμος να απαξιώσει τόσο πολύ τα κόμματα που τον σέρνουν κάθε τρεις και λίγο στις κάλπες ώστε να ψηφίσει Χρυσή Αυγή ή… αποχή.

Το άλλο σενάριο είναι τα κόμματα να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να γίνουν νέες εκλογές και να αποφασίσουν συνεργασία. Όλοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι λοιποί δορυφόροι. Όμως, σίγουρα αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον Μεϊμαράκη μεταβατικό. Θα υπάρξουν προηγουμένως διεργασίες στη ΝΔ. Και τότε ποιος αποκλείει το σενάριο που ακούμε ως «επιστημονική φαντασία»; Δηλαδή να βρεθεί εκείνος που μπορεί να καθίσει άνετα στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη; Εκείνος που έχτιζε εδώ και καιρό τη σχέση του με τον Τσίπρα και η οποία ποτέ δεν διαταράχθηκε, αντιθέτως δυνάμωσε με δικούς τους ανθρώπους σε καίρια πόστα;

Κυριακή κοντή γιορτή αλλά και οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι αιώνες. Ο Τσίπρας αν νικήσει θα είναι ο μεγάλος ηττημένος γιατί σύντομα θα καταλάβει ότι μόνος του δεν μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας. Και θα αναγκαστεί να κάνει συμβιβασμούς ή να αποχωρήσει. Το ζήτημα είναι άλλο για την πατρίδα; Θα υπάρχει εναλλακτική λύση; Η κεντροδεξιά θα είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία ή θα κάνει και πάλι εμβαλωματικές κινήσεις; Ξεκάθαρα: Η ΝΔ είναι έτοιμη να απαρνηθεί τη ΝΔ και να συγκροτήσει ένα ισχυρό πόλο, μια ομπρέλα κάτω από την οποία θα μπουν μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και θα νιώσουν ασφάλεια; Για να δούμε. Η νίκη την Κυριακή πόσους ηττημένους θα έχει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ψευτης, τελευταίες δημοσκοπήσεις, χρυση αυγη, τσιπρας, συριζα, δημοσκοπηση, ελλαδα, εκλογες, μνημονιο, δις, φοροι, βουλη, εταιρεία, μερκελ, λύση, ηνία, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, εκλογες 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, γιορτη σημερα, τελευταίες δημοσκοπήσεις, ξανα, κομματα, βουλευτες, ηνία, αυγη, δουλεια, ηγετης, προγραμμα, ψεματα, ανεργια, απλα, βραδυ, γινει, διαστημα, δυστυχως, δειτε, δις, δρομος, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, ερχονται, εταιρεία, εχουμε και λεμε, ζημια, ζωης, ιδιο, κεφαλαιο, κυβερνηση, κομμα, χτυπα, λαθη, λουκετο, μαλλια, μηνες, νικη, ομπρελα, παμε, πιστη, πορτα, σεναριο, σιγουρα, συντομα, σχεδιο, σχολειο, φθορα, φορα, χρυση, αγορες, αιωνες, εφαρμογη, ετοιμη, γιορτη, χωρα, κυριακη, βεβαιως
Τυχαία Θέματα