Ο ΠΑΟ απομακρύνεται από τους ομίλους του Champions League

Άτυχος, ανέτοιμος και άστοχος ο Παναθηναϊκός στην προσπάθεια του να περάσει στους ομίλους του Champions League.  Η αδυναμία του Παναθηναϊκού στην άμυνα αλλά και το γεγονός ότι πέταξε στα σκουπίδια τις δύο κλασσικές ευκαιρίες (Τοτσέ, Μαυρίας) που του παρουσιάστηκαν. του κόστισε την ήττα με 2-0

στο πρώτο παιχνίδι των play off του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάλαγα αγωνίστηκε με σύστημα 4-4-2. Ο Καμπαγέρο ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα μπροστά του από δεξιά προς αριστερά, οι Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Γουέλιγκτον και Μονρεάλ. Στο κέντρο οι Μαρέσκα και Τουλαλάν ήταν στον άξονα (εξαιρετικοί και οι δύο), δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Ίσκο και αριστερό ο Ελισέου. Στην επίθεση, ο Χοακίν είχε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον 16χρονο Φαμπρίς.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-5-1 και τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα–από δεξιά προς τα αριστερά- οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος. Οι Βιτόλο-Κατσουράνης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους ο Ζέκα(δεξιά), Σισοκό(κέντρο), Μαυρίας(αριστερά) οι οποίοι άλλαζαν συχνά θέσεις πίσω από τον προωθημένο Φορναρόλι.

Στο γήπεδο Ροσαλέδα (που μεταφράζεται «ο κήπος των ρόδων») ο ΠΑΟ στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι σε μία -τουλάχιστον απόψε-καλύτερη ομάδα. Η Μάλαγα διακρίθηκε για το εξαιρετικό της πάσινγκ γκέιμ, οι Τουλαλάν- Μαρέσκα  κυριάρχησαν στο κέντρο  και με κορυφαίο τον… δαίμονα Ελισέου έριξε από νωρίς τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο. Ο Καρνέζης κράτησε το μηδέν μέχρι το 17′. Σε εκείνο το σημείο ο Βύντρα άφησε μόνο του τον Ντεμικέλις, με τον Αργεντινό να μην συγχωρεί το λάθος και να ανοίγει το σκορ.
Από κει και έπειτα, η ομάδα του Φερέιρα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να απειλούν. Στο 34′ μετά από έναν άψογο συνδυασμό, ο Ελισέου έγραψε το 2-0 και έκανε πολύ δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς. Ενός Παναθηναϊκού που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στο κέντρο, που παρουσιάστηκε ανέτοιμος για το ματς της χρονιάς.

Στην επανάληψη, η Μάλαγα συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες. Ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ έφερε τον Πίντο στο παιχνίδι και μαζί τρικυμία στα μετόπισθεν. Οι Ισπανοί έχασαν σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Καρνέζη, αλλά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 2-1 και να μπει γερά στο κόλπο. Φορναρόλι, Μαυρίας και κυρίως το τετ-α-τετ του Τοτσέ που απέκρουσε ο Καμπαγιέρο ήταν οι τεράστιες ευκαιρίες του «τριφυλλιού» που δεν κατέληξαν στα δίχτυα και κράτησαν μέχρι τέλους το καθαρό σκορ 2-0 για την Μάλαγα.
Κορυφαίος του αγώνα ο Ελισέου. Ο Πορτογάλος ακραίος της Μάλαγα έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού με τις κινήσεις του. Από τον Παναθηναϊκό που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του κάτω του μετρίου, ο Σισοκό ξεχώρισε. Ο Ιβοριανός έφτιαξε και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες. Την πρώτη με… μαγικό και πάσα στον Μαυρία και την δεύτερη με κάθετη πάσα στον Τοτσέ.

Σε έξι μέρες η ρεβάνς και ο ΠΑΟ αν θέλει να γυρίσει την διαμορφωθείσα κατάσταση, πρέπει να διορθώσει τις αδυ

Keywords
Τυχαία Θέματα