Μέρκελ: μετά την έκθεση της Τρόικα οι αποφάσεις

Με «στρατιωτικές τιμές», καθώς είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Καγκελαρία, θα γίνει δεκτός την Παρασκευή στις 11.45 (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκεται η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και ο βαθμός

εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών που έχει προγραμματιστεί να δοθεί στις 13.00 (τοπική ώρα).

Μέρκελ: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά

Στο μεταξύ, χαμηλότερα έθεσε τον πήχη της προγραμματισμένης συνάντησής της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις από τη συνάντηση της Παρασκευής.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της στη Μολδαβία, η Γερμανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις προτού εξεταστεί η έκθεση προόδου που συντάσσει η τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης

Φειδωλός στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν

Την ίδια ώρα, και εν όψει των επαφών του κ. Σαμαρά με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή και με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το Σάββατο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάιμον Ο Κόνορ, εμφανίστηκε φειδωλός σε δηλώσεις του αναφορικά με τυχόν αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπενθύμισε συγκεκριμένα ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνεχίσει την αξιολόγηση του προγράμματος. «Στη βάση αυτής της αξιολόγησης», πρόσθεσε, «το Eurogroup θα είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις που θα αφορούν τέτοιου είδους ζητήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα