Αθάνατη χρεοκοπημένη Ελλάδα, στα γήπεδα αναστενάζεις

Αν το ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζει την κοινωνία κάθε χώρας, τότε η Ελλάδα έχει βρει άξιο εκπρόσωπο στην… σούπερ λίγκα. Με 18 ομάδες πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει το Σάββατο και 4 ημέρες πριν αποφασίστηκε ότι 8 ομάδες, οι μισές δηλαδή δεν μπορούν να πάρουν άδεια. Οι ομάδες που δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής είναι οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ,

Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Πανθρακικό και Πλατανιάς. Τελευταία ευκαιρία έχουν την Παρασκευή προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χαρτιά που απαιτούνται, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα όπως φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο Πανθρακικός οι οποίοι είχαν πρόβλημα μόνο με την εγγυητική επιστολή.

Από την ΑΕΚ λείπει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Από τον ΠΑΟΚ λείπει η εγγυητική επιστολή ενώ έχει λήξει η φορολογική ενημερότητα και πρέπει να προσκομίσει νέα.

Στον Πλατανιά δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο ΟΦΗ δεν έχει φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ενώ στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος από τον οποίο λείπουν και τα τρία αυτά χαρτιά (ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή).

Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια είτε θα υποβιβαστούν είτε θα χάσουν βαθμούς.

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα της παράγκας, των στημένων, των επιχειρηματιών που μπαίνουν σαν κομήτες για να οικονομήσουν, των προέδρων που βγάζουν τρελά λεφτά από παράνομα πονταρίσματα και στήσιμο αγώνων, του υποκόσμου που κάνει κουμάντο.

Ήρθε και η οικονομική κρίση για να σαρώσει τα πάντα και να διαλύσει τα πάντα. Μόνο ο Ολυμπιακός με τα λεφτά του Μαρινάκη αλλά και του μόνιμου πρωταθλητή που παίρνει και καμιά 25αριά εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι σήμερα η πιο σταθερή ομάδα. Άντε και δύο τρεις άλλες ομάδες που έχουν προλάβει να νοικοκυρευτούν. Ακόμη και ο ΠΑΟ του Αλαφούζου μπάζει νερά ενώ η ιστορική ΑΕΚ έπρεπε να ήταν από καιρό στην Δ’ κατηγορία.

Σε άλλες σοβαρές χώρες μια τέτοια κατάσταση δε θα ήταν ανεκτή. Ακόμη και στην Σκωτία η μόνιμη πρωταθλήτρια Ρέιντζερς υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία λόγω χρεών, κι όμως την Κυριακή οι φίλαθλοί της έκαναν ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο.

Στην Ιταλία ολόκληρη Γιούβε έμεινε χρόνια στις μικρές κατηγορίες μέχρι να ξαναγίνει πρωταθλήτρια. Στην Ελλάδα, ο υποβιβασμός μιας ομάδας, και μάλιστα δημοφιλούς, είναι αδιανόητος.

Πριν χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός είχε κληρονομήσει τα τεράστια χρέη του Κοσκωτά, έπρεπε να είχε πέσει κατηγορίες. Το ίδιο έπρεπε να έχει γίνει και τώρα με άλλες μεγάλες ομάδες.

Τολμά όμως κάποιος πολιτικός να βάλει φρένο στην ποδοσφαιρική ξεφτίλα; Τολμά να τα βάλει με τους φιλάθλους; Τολμά να ρίξει ομάδες που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα, πόσο μάλλον τα χρέη τους;

Πριν μερικές ημέρες οπαδοί της ΑΕΚ απαίτησαν ρύθμιση για τα χρέη της ομάδας τους ώστε να πάρει φορολογική ενημερότητα. Κάπως έτσι θα γίνει: Θα προκύψει ρύθμισ

Keywords
Τυχαία Θέματα