Ο Κυριάκος και η επικαιρότητα στην αρένα των σόσιαλ μύδια…

Έχει μεγάλη πλάκα αυτό το διάστημα να παρακολουθεί κανείς τα ΜΜΕ και κυρίως τα σόσιαλ μύδια, εκεί δηλαδή όπου πλέον παράγεται η πρωτογενής ενημέρωση, ακόμη και η πολιτική.

Αρκεί βέβαια να μην είσαι κομματόσκυλο, ή και χειροκροτητής, έτσι ώστε να απολαμβάνεις αμερόληπτα και αντικειμενικά τις ένθεν κακείθεν κόντρες.

Τα σόσιαλ μύδια ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο που ο Τραμπ πρώτα τουιτάρει και μετά νομοθετεί, ή ανακοινώνει επίσημα μέσω εκπροσώπου.

Το ίδιο και εδώ, με τον Άδωνι φερ’ ειπείν, να

τουιτάρει, και ταυτόχρονα να βρίσκεται ζωντανά σε δυο διαφορετικά τηλεοπτικά πάνελ, μπορεί και στο ραδιόφωνο.

Κανονικό ηλεκτρόνιο ο τύπος, αν και τελευταία, να τα λέμε όλα, έχει μειώσει την παρουσία του, ίσως επειδή ψαλιδίστηκε κάπως από τον Κυριάκο. Έτσι τουλάχιστον λένε στο φέσιμπουκ οι κακοπροαίρετοι που τον ζηλεύουν αφού.

Στα σόσιαλ μύδια λοιπόν, και δευτερευόντως στα σάιτς και στα μπλογκς, βλέπουμε σήμερα μια ιδιότυπη μάχη, μεταξύ διαφόρων παρατάξεων και αντιλήψεων.

Για τα κανάλια δεν μιλάω… εκεί περνάει μόνο η φωνή του ηγέτη μας (αφού πέφτει γερό μπακίρι).

Στα σόσιαλ μύδια λοιπόν, όπου διεξάγονται επικές και ομηρικές μάχες, προς το παρόν κυριαρχούν οι «κουλικοί», ήτοι εκείνοι που θεωρούν τον Κυριάκο ως την ενσάρκωση του Ήλιου, και την κυβέρνησή του ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ στη χώρα.

Σε σημείο να μου θυμίζουν εποχές 2015, τότε που οι αντίστοιχες εμφανίσεις του Αλέξη στις ΔΕΘ προκαλούσαν πλημμύρα ενθουσιασμού στη μεγάλη μάζα του λαού.

Μη ξεχνάμε, μια χαρά τα έλεγε και εκείνος. Έτσι είναι οι ΔΕΘ.

Λέμε ό,τι θέλουμε, αρκεί να χαϊδέψουμε αυτιά, και μετά το ίδιο έργο το γνωστό.

Τους «κουλικούς» όμως τους κοντράρουν οι εναπομείναντες συριζαίοι, κάποιοι πασόκοι που δεν πρόλαβαν να διοριστούν πουθενά, και πολλοί «μελανιασμένοι» νεοδημοκράτες που δηλώνουν κοψοχέρηδες, κυρίως εξαιτίας του ότι ακόμη περιμένουν δίπλα στο τηλέφωνο κάποιο διορισμό ως μετακλητοί, αλλά δυστυχώς τους πρόλαβαν οι επιτήδειοι πρώην ποταμίσιοι και πασόκοι που λέγαμε, οπότε τα ρίχνουν στον Κυριάκο προσωπικά.

Υπάρχουν και άλλες φωνές, που συνήθως ασκούν κριτική στην εκάστοτε εξουσία, ασχέτως αν την ψήφισαν. Είναι στη φύση τους λένε. Από παλαμάκια χορτάσαμε. Κριτική χρειάζεται για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Σαν τον Σωκράτη ένα πράγμα, που παρομοίαζε τον εαυτό του με την αλογόμυγα που τσιμπάει το κοιμισμένο μουλάρι.

Αυτοί όμως είναι ελάχιστοι, και τους βαράνε όλοι οι προηγούμενοι ανεξαιρέτως. Άρα τους αφήνουμε στην άκρη.

Πολλοί λοιπόν που τα χώνουν στον Κυριάκο είναι οι περίφημοι «μακεδονομάχοι».

Εκείνοι που τον στήριξαν και τον ψήφισαν για να αναθεωρήσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δυστυχώς μην τον είδατε και μην τον συναντήσατε.

Έχει άλλες προτεραιότητες τώρα, όπως π.χ. την μετεγκατάσταση των «προσφύγων πολέμου» στην ενδοχώρα, προκειμένου να γίνουμε επιτέλους και εμείς μούλτι κούλτι κοινωνία.

Εξάλλου, χρειάζεται χώρος στα νησιά μας για νέες καραβιές, ειδικά τώρα που τα πήρε ο Σουλτάνος στο κρανίο.

Εξ ου και η σπουδή του Κουμουτσάκου να επισπεύσει την καταγραφή των ΜΚΟ, που ακόμη συνεχίζεται ένα χρόνο μετά.

Και επειδή δεν πολυβοηθάνε οι ΜΚΟ, και χρειάζονται χέρια στα χοτ σποτς, αφού ο στρατός δεν επαρκεί, ανακοινώνονται έκτακτες προσλήψεις 15.000 ΕΠΟΠ, και αύξηση της στρατιωτικής θητείας με παράλληλη πιστοποίηση (ISO;) των φαντάρων μας σε «δεξιότητες», π.χ. γόπινγκ, ή σέρβις ικετών, στήσιμο αντίσκηνων, κλπ. αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ.

Και να οι κόντρες και τα μπινελικώματα στο φέσιμπουκ.

Άλλος συμφωνεί με την αύξηση της θητείας, και άλλος διαφωνεί.

Με επιχειρήματα του τύπου «αφού μέχρι και η Αλβανία κατάργησε τη θητεία ρε στρατόκαυλε…», ή «πρέπει να ψήνονται οι νέοι μας, εγώ που πήγα 21 μήνες τι να πω;», «εσύ ήσουν βλάκας ρε… ξύπνα…», και άλλα τέτοια πολλά κι ωραία.

Όσο για τους ΕΠΟΠ, άλλος τους θεωρεί απαραίτητους, κι άλλος το αποδίδει σε ψηφοθηρία του Κυριάκου, αφού πάμε σε εκλογές.

Αυτό από πού προκύπτει;

Μα το απέδειξε, λένε, με την σπουδαία προεκλογική του ομιλία προχθές.

Ποια; Εκείνη που δήλωσε (όπως διάβασα σε άρθρο άλλου εδώ στο Antinews) ότι αν και φιλελεύθερος στηρίζει το κράτος και τους κρατικούς ελέγχους στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα φέρνει νόμο στη βουλή που καταργεί τους κρατικούς ελέγχους στα αεροδρόμια της χώρας, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά (λέμε τώρα) συμφέροντα;

Καλά κρασιά. Είπαμε, στα λόγια και στις ΔΕΘ, και ο Αλέξης όλο ειλικρίνεια ήταν…

Στη συνέχεια έχουμε και την επισπευσμένη αγορά 18 ΡΑΦΑΛ (τα 6 μεταχειρισμένα δήλωσε ο Κυριάκος) που θα αντικαταστήσουν τα ΜΙΡΑΖ.

Εκεί να δείτε πάρτι στο διαδίκτυο.

Μέχρι και άρθρο του Γιάννου διάβασα που στηρίζει ολόθερμα αυτή την αγορά.

Σε λίγο θα γράψει κανένα άρθρο και ο Άκης επί του θέματος, ως κατ' εξοχήν ειδικός.

Πάντως, οι σαμπάνιες που άνοιγαν ακούγονταν μέχρι το μακρινό Σουφλί, την ώρα που ανακοινώνονταν οι αγορές αεροσκαφών και φρεγατών. Και δεν μιλάμε για πατριώτες ελληναράδες, αλλά για τους συνήθεις υπόπτους, τους μεσάζοντες όπως τους λέμε.

Τέλος πάντων, το θέμα κάνει τζιζ, η ανανέωση του στόλου και της αεροπορίας είναι απαραίτητη, το ίδιο και η αύξηση της δύναμης του στρατού ξηράς, οπότε αφήνουμε τους φανατικούς να τρώγονται στο διαδίκτυο, άνευ λοιπών σχολίων.

Εκτός από ένα: 18 χρονών είσαι ικανός να πας φαντάρος και να πολεμήσεις, αλλά στα 25 είσαι ασυνόδευτο ανήλικο; Αν κρίνω από τις μεταφορές ανήλικων (με την Aegean παρακαλώ) στη Β. Ελλάδα, τότε ναι… ισχύουν και τα δυο.

Να τελειώσω όμως αυτό το παραλήρημα με το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε με αφορμή την απουσία 85 περίπου βουλευτών από την συμβολική για πολλούς λόγους ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Πολάκη.

Του θηριώδη εκείνου Κρητικού, που έπαιζε και τώρα συνεχίζει περισσότερο (με τη βούλα τους) να παίζει τους νεοδημοκράτες.

Οι οποίοι θυμήθηκαν τη ρήση «γίναμε η χλεύη των ηττημένων», ή κάπως έτσι.

Το τι ακούστηκε και το τι γράφτηκε στα μύδια δεν λέγεται.

Μέχρι και συγνώμη ζήτησε ο Άδωνις (μέσω τουίτ κλασικά) από τους ψηφοφ… από τον θιγέντα εκδότη.

Μέχρι και φήμες για καρατόμηση υπουργών από πλευράς του «εξοργισμένου» Κυριάκου ακούστηκαν, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του αποκλεισμού του Καλαφάτη από τις εκδηλώσεις στη ΔΕΘ.

Kάποιοι μάλιστα ζηλόφθονοι, προφανώς εχθροί του κοινοβουλευτισμού, στάζοντας χολή μας θύμισαν με ποστς τους πως αν ήταν να ψηφίσουν για τίποτα αναδρομικά τους, ή για κανένα υπαγορευμένο από επιχειρηματίες νομοσχέδιο, θα δήλωναν απαξάπαντες παρόντες, ακόμη και άγρια χαράματα…

Ντροπή ακόμη και να λέγονται τέτοια πράγματα.

Τελικά όμως και αφού εξαντλήθηκε η οργή όλων, βρέθηκε το αφήγημα βάσει του οποίου πορεύονται από χθες όλοι πειθαρχημένοι στην κομματική γραμμή, μαζί και πολλά «αντικειμενικά» ΜΜΕ και σάιτς.

Μάλλον επρόκειτο για σαμποτάζ - προειδοποίηση των καραμανλικών και των σαμαρικών, λένε, επειδή δεν αντέχουν το φως που εκπέμπει ο Κυριάκος και θέλουν να το χαμηλώσουν.

Άκου να δεις. Ούτε εγώ ο συνήθως κακότροπος δεν θα μπορούσα να το φανταστώ.

Μάλλον έτσι θα είναι… αφού μου το είπε το πρωί και ο φίλος μου ο Μήτσος, πούρος νεοδημοκράτης, εκ γενετής όπως κομπάζει, άσχετα αν το 12 και το 15 ψήφισε Μπάνο για εθνική ανάταση. Τώρα είδε το φως λέει, και πειθαρχεί στον νέο λαοπρόβλητο.

Και όπως επιχειρηματολογεί στο καφενείο «ας κάνει και κανένα λάθος ο Κυριάκος, δεν πειράζει, αρκεί να κρατήσει λίγα χρόνια ακόμη, μέχρι να ψηθεί ο Μπακό και να αναλάβει εκείνος το πηδάλιο της χώρας….».

ΥΓ- Τώρα το θυμήθηκα. Είπε ο Κυριάκος, και καλά έκανε, πως πρώτος αυτός και η φαμίλια του θα κάνουν το εμβόλιο μόλις κυκλοφορήσει, για να δοθεί το παράδειγμα.

Κι αμέσως πήρε φωτιά το Κορδελιό, δηλαδή το φέσιμπουκ.

Να υπάρχουν κάμερες παρούσες, καθώς και αντικειμενικοί μη κομματικοί γιατροί, να δούμε αν θα το κάνει, και το τι ακριβώς θα περιέχει το εμβόλιο…

Αυτό είδα να ζητάνε ουκ ολίγοι.

Συμπέρασμα; Όλα καλά.

Συνεχίζουμε την πορεία μας ως χώρα με κέφι και με μπρίο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα