«Ο ήλιος ο κόκκινος, ο ήλιος που ανατέλλει μας οδηγεί»

08:05 9/8/2017 - Πηγή: Antinews

«Ο Λαλιώτης θα συνεχίσει να μιλά, να παρεμβαίνει με άρθρα του στο διαδίκτυο ή όπου χρειάζεται για να στηρίξει τον ανδρεοπαπανδρεϊκό σοσιαλισμό της Ελλάδας».

Κάπως έτσι εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της κεντροαριστεράς, την παρέμβαση του άλλοτε… Θείου Βρέφους και νυν συνταξιούχου πολιτικού ο οποίος ακόμη και δια της αδράνειάς του συνεχίζει να προκαλεί.

Να πούμε μια αλήθεια. Σκοτίστηκε ο Λαλιώτης για τη δικαίωση του τότε ΠΑΣΟΚ. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά θα είχε παραμείνει

ενεργός και δεν θα πήγαινε να χαρεί τους… κόπους της ζωής του. Τουλάχιστον κάποιοι σαν τον Άκη πήγαν φυλακή αλλά έμειναν… ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λαλιώτης ενδιαφέρεται για τη νέα κεντροαριστερά η οποία θα έχει ως βασικό πυρήνα τον Τσίπρα και την παρέα του ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρους τους τελειωμένους Πασόκους, κάτι αποφόρια της λαϊκής δεξιάς και ό,τι περνά έξω από την πόρτα του Αλέξη ο οποίος ξέρει πώς να αξιοποιεί τα ρετάλια της πολιτικής.

Έχουμε γράψει κατά το παρελθόν ότι στόχος του Τσίπρα είναι η μετάλλαξή του από ένα αριστερό σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο θα μπορούσε να κυριαρχήσει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Να ενοποιήσει τους πάντες σε έναν πολιτικό χυλό ο οποίος θα αντιπαρατεθεί στην… κακή δεξιά που έρχεται.

Ο Λαλιώτης στο άρθρο του το μόνο που βρήκε να πει είναι πόσο καλό ήταν το κόμμα του Ανδρέα και πώς ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Τον δικαιολογούμε. Ένα… Θείο βρέφος 60 ετών και βάλε δεν θα περιμέναμε να πει κάτι καινούργιο. Δεν θα περιμέναμε π.χ. να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα. Δεν θα περιμέναμε να αλλάξει το σύνθημα και να πει ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά. Γι’ αυτόν μόνο η δεξιά φταίει για όλα τα δεινά της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι άγιο, ειδικά αν είναι του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ το σημερινό δεν έχει πάρει καλό δρόμο αλλά πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ… και να αυτοκτονήσει. Ο δε Τσίπρας, για τον Λαλιώτη, είναι το παιδί που το παλεύει. Κάνει λάθη ο κακόμοιρος, αλλά είναι αγωνιστής και μπορεί να γίνει ηγέτης.

Όσοι νόμισαν ότι με το άρθρο του ο Λαλιώτης ήθελε να μιλήσει για το παλιό ΠΑΣΟΚ ή… παλιοπασόκ κατά πολλούς γελάστηκαν. Ο σκοπός του ήταν και παραμένει η συνένωση της κεντροαριστεράς με τον Τσίπρα ηγέτη, τον Λαλιώτη και τη γενιά του στα μετόπισθεν να στήνουν την προπαγάνδα κατά της κακής δεξιάς. Δεν είναι καθόλου χαζός, το αντίθετο μάλιστα. Στέλνει μήνυμα στη Φώφη ενόψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργηθεί το νέο… σύγχρονο ΠΑΣΟΚ με νέο Ανδρέα του Αλέξη. Θα μπορούσε να βγάλει και νέα συνθήματα όπως «Μαζί σου Αλέξη κι όποιος αντέξει». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ ενωμένος δυνατός». «Ο ήλιος ο κόκκινος, ο ήλιος που ανατέλλει μας οδηγεί» και άλλες τέτοιες παλαιοπασοκικές ιδέες σαν κι αυτές που φάγαμε τη δεκαετία του 80 και του 90, όλοι εμείς οι σανοφάγοι.

Η πολιτική στην Ελλάδα έχει προβλήματα, δεν έχει ηγέτες, ταλανίζεται από ιδεολογική αδιαφορία και φλώρικη αντιμετώπιση των καυτών θεμάτων της χώρας. Αλλά δεν χρειάζεται σωτήρες τύπου Λαλιώτη. Αρκετά μας έσωσαν οι Λαλιώτηδες και οι Πασόκοι. Ας πάμε παραπέρα. Κι επιτέλους, ας πάψουμε να ρίχνουμε νερό στο μύλο του Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα