Παίζει ξανά με τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου: Σε πέντε χρόνια η κατάργησή τους

Παιχνίδι στα χέρια του υπουργού Παιδείας φαίνεται ότι έχει γίνει το μέλλον χιλιάδων νέων παιδιών που περιμένουν να μάθουν τελικά τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αφού μια καταργούνται, μια δεν καταργούνται, μια θα αλλάξουν σε τρία χρόνια και μια, όπως είπε χθες ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, θα αλλάξουν σε πέντε χρόνια....

Αφού, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε αρχικά
ότι «δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις» στη συνέχεια επιχειρώντας να εξειδικεύσει έκανε μια νέα πρόταση που μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί.

Για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μικτό σύστημα εξετάσεων - «ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» - συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».

Για την επαναφορά των φοιτητών στα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων σημείωσε στην ίδια συνέντευξη: «Είναι νέα παιδιά, είναι υπεύθυνα παιδιά και πρέπει να συμμετέχουν στις διαδικασίες των αποφάσεων. Διότι μπροστά στα νέα παιδιά ο άλλος δεν μπορεί να πει όποια κουβέντα θέλει, υπάρχει ένας άλλου τύπου και επί της ουσίας έλεγχος».

Ως προς το άσυλο, τέλος, σημείωσε ότι με τη ρύθμιση που υπήρχε τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. «Εμείς για πρώτη φορά βάζουμε έναν κανόνα. Να δούμε το θέμα της παραβατικότητας μέσα στα πανεπιστήμια, που είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα της κοινωνίας» είπε.

Προσωπική μου απόφαση να μην πάω στρατό με διάταγμα της Χούντας

Ο κ. Γαβρόγλου τοποθετήθηκε και επί της αποκάλυψης που έκανε το ΠΡΩΤΟ Θέμα ότι εξαγόρασε τη στρατιωτική του θητεία με διάταγμα της Χούντας μιλώντας για προσωπική του επιλογή κάνονας λόγο για «σκανδαλάκι».

«Ήταν προσωπική μου απόφαση, ο καθένας ας την κρίνει όπως θέλει [...] Είναι ένα σκανδαλάκι» ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το γεγονός.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την ψήφιση ενός νόμου που επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες, επειδή ομνύουν στην αυτορρύθμιση. Είδαμε, όμως, ποιο ήταν το αποτέλεσμα» ήταν το... επιχείρημά του.

Σημείωσε ακόμη ότι στον Τύπο γράφονται πράγματα για τη σημαία, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Σημαία προφανώς θα έχουμε στα σχολεία. Θα είναι μάλιστα υψωμένες στη διάρκεια όλης της χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην προσπάθεια του να εξηγήσει την προσωπική απόφαση για την εξαγοράς την στρατιωτικής θητείας, ο κ. Γαβρόγλου, δήλωσε:” Αν ήταν ηθικό το τι έκανα , εάν έπρεπε να πάω όσο ήταν η χούντα στο στρατό ενώ είχα τη δυνατότητα να εξαγοράσω τη θητεία, είναι μια προσωπική απόφαση την οποία ας την κρίνουν όσοι είναι να την κρίνουν. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω διότι δε νομίζω ότι αφορά τα επί της ουσίας.”

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Ο κ. Γαβρόγλου ύστερα από τρεις μέρες εμφανίστηκε για να επιβεβαιώσει πόσο ελαστική είναι η συνείδησή του. Ομολογεί σήμερα, ότι η απόφαση να εξαγοράσει τη θητεία του από τη χούντα, “είναι ένα σκανδαλάκι”. Βέβαιο είναι ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι αποφάσεις του για την Παιδεία αποτελούν το πιο μεγάλο σκάνδαλο που ο ίδιος διέπραξε».

Κριτική στις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης άσκησε η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, μην παραλείποντας να σχολιάσει (αρνητικά) και τις αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για τη σημαία στα σχολεία.Η Γραμματεία της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ (Κώστας Χρυσόγονος, Στάθης Πανταζής, Μαρία Πετράκη, Νικήτας Μπαριτάκης, Παύλος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Ράνια Σταυροπούλου, Αντώνης Κοκορίκος, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Παπαδοπούλου και Γιάννης Αντώνενας) αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της ότι οι αποφάσεις για τη σημαία στα σχολεία δεν προωθούν την αξιοκρατία.

Πηγή: Protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα