Ο Ερντογάν ανακάλεσε την αύξηση μισθού του και προανήγγειλε εισβολή στη Συρία και έρευνες στη Μεσόγειο

Δεν προχώρησε σε προεκλογική αύξηση του κατωτάτου μισθού η Τουρκία. Μετά από τέσσερις ώρες έληξε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο προήδρευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην οποία κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πιθανότητα αύξησης του κατωτάτου μισθού.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πέρας της συνεδρίασης, “η Αμερική και η Ευρώπη βιώνουν οικονομικά προβλήματα αλλά το κρύβουν καλά”. Παράλληλα δεν ανακοίνωσε αύξηση στον κατώτατο μισθό της Τουρκίας, όπως ευρέως αναμενόταν, αλλά είπε ότι οι ανακοινώσεις έπονται μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

και ότι η κυβέρνηση “το κοιτάει”

Εκτός αυτού ζήτησε να αφαιρεθεί το άρθρο, το οποίο κατατέθηκε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, με το οποίο ο Ερντογάν θα έπαιρνε αύξηση 40% στον μισθό του.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα εισβολή στη Συρία: “Οι επιχειρήσεις μας για να σώσουμε τα σύνορά μας με το Ιράκ από τρομοκρατικές επιθέσεις συνεχίζονται με επιτυχία. Μόλις τελειώσουν οι προετοιμασίες μας στα σύνορα με τη Συρία, θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις και εκεί. Ποτέ δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Συνεχίζουμε τα βήματα που έχουμε κάνει για να στηρίξουμε τους αδελφούς μας σε πολλές περιοχές”.

Ο Ερντογάν στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κινήσεις της Τουρκίας στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ: “Θα εκφράσουμε την υποκρισία που επιδεικνύεται για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το FETO στα πρόσωπα των συνομιλητών μας με έγγραφα. Θα δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι δυνατόν να περιμένουμε διαφορετική στάση από την Τουρκία χωρίς να αλλάξει αυτή η εικόνα”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε μελέτες τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο με τα 4 γεωτρύπανά μας και τα δύο πλοία σεισμικών ερευνών μας προκειμένου να βρούμε νέες πηγές”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι βρέθηκε πετρέλαιο στα Άδανα, απόθεμα το οποίο εκτιμήθηκε στο 1 δισ. δολάρια.

Πηγή: capital.gr

The post Ο Ερντογάν ανακάλεσε την αύξηση μισθού του και προανήγγειλε εισβολή στη Συρία και έρευνες στη Μεσόγειο appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα