“Ο Έκλυτος Βίος των Ελλήνων”…… by Stavros

13:28 3/2/2012 - Πηγή: Antinews

Φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας χάρισε στην τελευταία του εκπομπή Κυριακή βράδυ 30/01, ένα εξαίρετο δείγμα της υψηλής τέχνης του. Μαγικά πλάνα, υπέροχες μουσικές και η αργή, σχεδόν ηδονική φωνή του παρουσιαστή, να δίνει το τελικό touch στη δημιουργία της επιβλητικής ατμόσφαιρας. Καλλιτέχνης! Μα τι λέω; Δάσκαλος, Grand maitre! Υποκλίνομαι.

Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά ο Σταύρος κέντησε με θαυμαστή μαεστρία μερικές ακόμα βελονιές στο εργόχειρο που εδώ και καιρό εργάζεται με προσήλωση. Είναι μεγάλη η παραγγελία βλέπετε αλλά δεν θέλω γκρίνιες.

Όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες με παραγγελίες του συστήματος επιβίωναν και ενίοτε μεγαλουργούσαν.

Ο Μαλέλης προσφάτως επίπληξε τους Έλληνες διότι λέει θέλουν όλοι να γίνουν πλούσιοι. Όχι ο Σταύρος δεν μας μαλώνει, δεν του πάει. Έχει μια οικειότητα το μάλωμα πώς να το κάνουμε και η απόσταση που μας χωρίζει απ τον Σταύρο δεν του το επιτρέπει. Απλώς μας ειρωνεύεται. Απομονώνει την χειρότερη εκδοχή μας και την εξευτελίζει με το γάντι.

Δεν του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα του Σταύρου. Οτιδήποτε άνω του LADA κυκλοφορεί στους Ελληνικούς δρόμους τον ενοχλεί. Ο ίδιος ίσως χρησιμοποιεί FIAT 127. Ούτε τα μπουζούκια του αρέσουν του Σταύρου. Τον ενοχλεί η κιτσάτη σπατάλη. Μα να πεις ότι είναι του ποιοτικού και τα πολλά θέατρα τον ενοχλούν!! Τα εκατομμύρια κρατικής επιχορήγησης στο Μέγαρο δεν είδα να τον ενοχλούν . Πάλι καλά.

Από πού ν’ αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με την, αριστοτεχνικά παραπλανητική μπουρδολογία. Είναι δύσκολο να αντιτάξεις λογική. Ενδεικτικά μερικές μόνο απορίες:

Είναι κατακριτέο σε μια μητρόπολη 5 μυρίων κατοίκων να υπάρχουν μπουζουξίδικα; Το 1960 δεν υπήρχαν; Μήπως κι ο ίδιος ο Θεοδωράκης δεν θα μπορούσε να εκθειάζει την Αθηναϊκή νύχτα της εποχής σε άλλη του εκπομπή; Μήπως να βάζαμε πληθυσμιακά κριτήρια; Πόσες Lamborghini πρέπει να έχει μια δυτική χώρα 11.000.000; Με ποια εικόνα στους ελληνικούς δρόμους θα είναι ικανοποιημένος ο Σταύρος; Ρουμανίας; Αιγύπτου; Ινδίας; Πόσο ένοχοι πρέπει να νοιώσουν οι Έλληνες για τον πλούτο τους που πριν την κρίση ήταν οι φτωχότεροι  πλην Πορτογάλων;

Επίσης αναρωτιέμαι σε ποια χώρα (απ αυτές που κατοικούν αξιοθαύμαστοι λαοί και όχι κατάπτυστοι σαν και μας), οι υψηλής αισθητικής πολίτες, οι ακέραιοι, οι πολιτικά και οικονομικά υπεύθυνοι, (όσοι δε θα πήγαιναν μπουζούκια δηλαδή) είναι πλειοψηφία; Να χουμε ένα μπούσουλα και μείς βρε παιδί μου.

Τι στο δαίμονα έπρεπε τελικά να κάνουν τα λεφτά τους οι Έλληνες; Όχι μπουζούκια, όχι αυτοκίνητο, όχι θέατρο(!), αλλά ούτε και σπίτι έπρεπε ν αγοράσουμε μας λένε τώρα! Διότι έχουμε μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης πράγμα που δεν αρέσει στους κατακτητές και μας τιμωρούν με τα χαράτσια.

Και τελικά ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος τομέας κατέρρευσε στην Ελλάδα; Ποιος έφερε την κρίση; Ποιόν εκτός του εαυτού του κα της οικογενείας του ζημίωσε ο «ασύδοτος» Έλληνας; Ακόμα και οι τράπεζες δεν κινδύνεψαν από τους ιδιώτες πελάτες τους αλλά μόνο από την αφερ

Keywords
Τυχαία Θέματα