Ο εχθρός είναι ο Τσίπρας κύριοι της ΝΔ

Έχω δύο φίλους, δεξιούς, Νεοδημοκράτες βέρους. Ο ένας είναι με τον Τζιτζικώστα, ο άλλος με τον Μεϊμαράκη. Ο καθένας ό,τι πιστεύει για το κόμμα και για το πώς θα πάει μπροστά.

Ούτε μια φορά, όμως, οι δύο φίλοι, οι συνοδοιπόροι, οι Νεοδημοκράτες δεν τσακώθηκαν γιατί ο ένας είναι στο ένα στρατόπεδο κι ο άλλος στο άλλο. Αντιθέτως, κάνουν πλάκα, γελάνε με τα καμώματα του ενός και του άλλου, αστειεύονται με τα «γαλλικά» του Βαγγέλα ή με τις αφέλειες του Απόστολου.

Γενικώς μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα όπως θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.

Αντιθέτως

σε υψηλό επίπεδο οι ίντριγκες, τα καρφιά και ο υπόγειος πόλεμος των μνηστήρων είναι σε καθημερινή βάση. Μόνο για μία ώρα βρέθηκαν οι τρεις στη Θεία Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη κι έγινε θέμα στα κανάλια. Το έχουν σίγουρο όλοι ότι θα διαλυθεί η ΝΔ, θα φαγωθούν μεταξύ τους οι υποψήφιοι που ακόμη και μια τυπική, κοινωνική συνάντηση είναι μέγα γεγονός. Πώς κατάντησε το κόμμα; Αντί να είναι όλοι μαζί και να πολεμούν το σύστημα Τσίπρα κάθονται και βγάζουν τα άπλυτα του καθενός βγάζοντας και τα δικά τους απωθημένα. Αντί να είναι μια γροθιά και να έχουν στήσει οδόφραγμα απέναντι στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται εδώ και μερικές εβδομάδες με το μαγαζάκι τους. Άραγε πιστεύουν ότι ο κόσμος γενικά και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ειδικότερα ενδιαφέρεται για τον Βαγγέλα, τον Τζίτζι, τον Άδωνι ή τον Κυριάκο; Όταν πάει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ νομίζετε ότι νοιάζεται για το ποιος είναι πιο ωραίος, πιο νέος ή πιο ετοιμόλογος;

Όχι βέβαια, αλλά ούτε στη ΝΔ ούτε πουθενά αλλού τους αφήνει η αλαζονεία να δουν τι θέλει ο κόσμος, τι ζητά ο απλός πολίτης, τι επιδιώκει ο Νεοδημοκράτης.

Γιατί κανένας από τους τέσσερις μονομάχους δεν έχει μιλήσει με ειλικρίνεια, με σθένος, με σχέδιο για το τι πιστεύει για το κόμμα και για την Ελλάδα. Εδώ σε λίγο θα λέμε ότι ο Κυριάκος που δεν εμπλέκεται σε κοκορομαχίες είναι πιο συμπαθής από τους άλλους. Εκεί φτάσαμε; Να θεωρείται ο γιος του Μητσοτάκη πιο μετριοπαθής από τους άλλους;

Δεν έχουν μείνει παρά λίγες εβδομάδες για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ και ποτέ δεν είναι αργά για να δείξουν και οι τέσσερις ότι υπάρχει ζωή και μετά από αυτούς. Ότι η πατρίδα βασικά και το κόμμα στη συνέχεια είναι πάνω από τους ίδιους. Ότι δεν χωράνε προσωπικές στρατηγικές και μάχες χαρακωμάτων. Ότι η ΝΔ πρέπει να βγει από τη διαδικασία αυτή ενωμένη απλά και μόνο γιατί ο εχθρός είναι εκτός των πυλών. Είναι απέναντι και περιμένει για την τελική μονομαχία. Δεν θα περιμένει και πολύ, σε λίγο θα γελάει μαζί τους και θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος για χρόνια.

Αν οι τέσσερις της ΝΔ και όσοι τους στηρίζουν επιδοθούν σε μια λασπομαχία που στη συνέχεια θα πάρει τα χαρακτηριστικά «αδερφοφαγώματος» τότε πολύ λυπούμαστε αλλά καλύτερα να μην υπάρχει αυτό το κόμμα. Καλύτερα να διαλυθεί και να δημιουργηθεί κάτι άλλο, καλύτερο και πιο έντιμο στη θέση του.

Αυτό που λέμε απλά είναι ότι ο σπαραγμός εντός της ΝΔ δυναμώνει τον μεγάλο εχθρό Αλέξη. Ας μην αιμοδοτούν λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ με τα συντροφικά μαχαιρώματα. Τίποτε δεν τους χωρίζει ουσιαστικά, στη ΝΔ και σε κάθε δημοκρατικό κόμμα χωράνε όλες οι φωνές, ακόμη και οι αντίθετες αρκεί να μην ενοχλούν.

Ας βγουν λοιπόν μπροστά και οι τέσσερις και ας αποδείξουν ότι έχουν καταλάβει τι διακυβεύεται για την πατρίδα και τη ΝΔ.

«Ο πρώτος εχθρός που πρέπει να πολεμήσουμε είναι μέσα μας. Συχνά, είναι ο μόνος», έγραφε μια γαλλίδα συγγραφέας. Αυτόν τον αόρατο εχθρό πρέπει να πολεμήσουν και οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα