Στις αγορες βγαινει σημερα η κυπρος

Στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Fitch κατά δύο βαθμίδες (σε B+ από Βπροηγουμένως) και των εξαγγελιών της ΕΚΤ για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που έχουν...
δημιουργήσει θετικό momentum για τα ομόλογα της Ευρωζώνης, η Κύπρος «βγαίνει» σήμερα στις χρηματαγορές (για τρίτη φορά φέτος), προχωρώντας σε
έκδοση δεκαετούς ευρωομολόγου αναφοράς, με στόχο να αντλήσει 500-1 δισ. ευρώ.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδωσε, το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου προτείνει στους κατόχους παλαιότερων ευρω-ομολόγων να τα ανταλλάξουν με τους νέους τίτλους.
Τα παλαιότερα ευρω-ομόλογα είναι τρία: Το πρώτο φέρει κουπόνι 4,75% και λήγει το 2019, το δεύτερο λήγει το 2020 με απόδοση 4,625% και το τρίτο που επίσης λήγει το 2020 και έχει απόδοση 6,5%.
Fitch
Σημειώνεται ότι η Fitch προχώρησε στη «διπλή» αναβάθμιση της Κύπρου την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει ιστορικό επιτυχημένης δημοσιονομικής προσαρμογής με υπέρβαση των στόχων για το έλλειμμα και το χρέος. Ο διεθνής οίκος προβλέπει για φέτος αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ύφεση 0,8%, επισημαίνοντας πάντως τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα, λόγω του μεγάλου ύψους των «κόκκινων» δανείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα