Τελικά δεν «μαζεύεται» ο Νίκος Φίλης

Ο δημοσιογράφος των κομματικών μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, μια ζωή, έγινε υπουργός και νόμισε ότι είναι μεγάλος και τρανός. Έχει άποψη, έχει ιδέες, πετάει και ορισμένες εξυπνάδες και μένει πάντα στην επικαιρότητα.

Έτσι όπως πάει θα έχει πολύ σύντομα το τέλος που του αξίζει. Το πολιτικό τέλος εννοείται για έναν υπουργό που του εμπιστευόμαστε και το μέλλον της ελληνικής παιδείας.

Ο ίδιος που είχε πει προεκλογικά για τις μακαρονάδες, τώρα προκαλεί συνεχώς με τις δηλώσεις του για τον ΦΠΑ

στην εκπαίδευση την ώρα που χιλιάδες οικογένειες αγωνιούν, και δεν παίρνουν καμιά 10αριά χιλιάρικα που παίρνει το μήνα ο Φίλης. Μετά τις πενταροδεκάρες αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ αποφάσισε να μας... εκπλήξει κι άλλο. Μιλώντας στο REAL FM για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του στο ιδιωτικό, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του».

Σε σχόλιο μάλιστα του δημοσιογράφου ότι «υπάρχουν και φορολογούμενοι που κάνουν το σκ... τους παξιμάδι. Τα μετράνε ευρώ-ευρώ», η απάντησή του ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή: «Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Τόνισε ακόμη ότι την μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, καθώς και ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος. Μάλιστα, συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς. «Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι», είπε ο κ. Φίλης

Αναφορικά με τις περιβόητες πλέον... «πενταροδεκάρες», ερωτηθείς αν μετανιώνει για τη δήλωσή του είπε πως ήταν σχήμα λόγου και ότι δεν μιλάμε με κασέτα αλλά με αυθορμητισμό. Αλλά είπε και το άλλο φοβερό «Αν τα ισοδύναμα αφορούν σε όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Ανησύχησε μήπως ακριβύνει η μπριζόλα άραγε;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα