Νέα τραγωδία με ναυάγιο στο Αιγαίο - Ανασύρθηκαν επτά σοροί, μεταξύ των οποίων δύο παιδιών

Επτά σοροί (δύο παιδιά, δύο γυναίκες και τρεις άνδρες) ανασύρθηκαν από πλωτό του λιμενικού, από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω, όπου το πρωί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή βυθίστηκε λέμβος που μετέφερε περίπου 10 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή το πρωί στις ακτές της Κω εντοπίστηκε ένας άνδρας ο οποίος δήλωσε ότι επέβαινε στη συγκεκριμένη λέμβο μαζί με άλλα άτομα.

'Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αμμόγλωσας, με τη συμμετοχή

πλωτού του λιμενικού, εθελοντών και ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, οι σοροί δύο μικρών παιδιών (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού), τριών ανδρών και μίας γυναίκας που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα

Η τουρκική ακτοφυλακή από την πλευρά της περισυνέλεξε τη σορό μιας άτυχης μετανάστριας, ενώ κατάφερε να διασώσει μία γυναίκα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η καθημερινή μάχη που δίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση προσφύγων. Περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διέσωσε 50 αλλοδαπούς πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη πλαστικά βάρκα στην περιοχή «Ακρα Αγριαλιάς» της Λέσβου.

Στην θαλάσσια περιοχή «Αγίας Ελένης» στην Χίο περιπολικό εντόπισε σε δυσχερή θέση σκάφος με 45 αλλοδαπούς και υπο τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους.

Επίσης στην περιοχή «Κάρφα» Χίου εντοπίστηκε ακυβέρνητη βάρκα με 69 άτομα οι οποίοι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με ασφάλεια.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα