Καφενείον «Η Βουλή»

Μια λέξη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το Ασφαλιστικό: «Καφενείο». Και ο καλύτερος πελάτης είναι και ο καλύτερος καφενόβιος, δηλαδή ο Βασίλης Λεβέντης.

Αυτός κέρδισε τις εντυπώσεις σε μια συνεδρίαση που κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει πολλά Νόμπελ. Ο Τσίπρας το Νόμπελ υποκρισίας και

ανευθυνότητας για παράδειγμα, ο δε Λεβέντης πήρε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, άλλωστε σε τέτοιες άθλιες συνεδριάσεις είναι ο καλύτερος λόγω της θητείας του στα κανάλια του μεσονυκτίου.

Αν μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, που προκάλεσε τη μονομαχία, παρήγγειλε και καμιά πίτσα, τότε θα είχε ολοκληρωθεί το σκηνικό.

Αν υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας να πει ότι έγινε περισσότερο φωτισμένος για το τι φέρνει το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου θα πρέπει να πάρει το μεγάλο βραβείο. Μια ακόμη συνεδρίαση στη Βουλή για τα μάτια του κόσμου. Για να κάνει ο Τσίπρας το κομμάτι του, να πολώσει το κλίμα, να ενισχύσει τον εθνικό διχασμό, να προκαλέσει τη ΝΔ, να την φέρει στα μέτρα που ο ίδιος επιθυμεί. Ένας πρωθυπουργός βαθιά διχαστικός, που θέλησε απλά να δείξει ότι αυτός είναι ο κοινωνιστής, ο φίλος του λαού και οι άλλοι είναι οι νεοφιλελεύθεροι. Ένας Τσίπρας που ήταν φανερά εκνευρισμένος, που αισθάνεται ότι έρχεται η καταιγίδα από μέσα κι από έξω και προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να διασώσει τη θεσούλα του.

Προκλητικός, χωρίς λύσεις, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματά του αλλά και για τις υποσχέσεις περί 13ης σύνταξης και άλλα τέτοια. Κατηγόρησε όλους τους άλλους ότι φταίνε γιατί δεν είναι βιώσιμο το σύστημα. Μα καλά, πέρυσι ο ίδιος δεν θα έδινε 13η σύνταξη και θα έκανε και αυξήσεις; Αν ήταν το σύστημα πέρυσι βιώσιμο και θα μοίραζε λεφτά γιατί δεν είναι τώρα; Τι μεσολάβησε; Μήπως η «πρώτη φορά αριστερά»; Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και η υπόλοιπη εγκληματική οργάνωση;

Ο Τσίπρας ήταν ό,τι περιμέναμε. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος, μένει πάντα προκλητικός, ιταμός και με θέσεις ψεύτικες που δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα εφαρμόζει. Το να κατηγορεί τον άλλον για νεοφιλελεύθερο ή να αναφέρεται στις... επιτυχίες της κυβέρνησής του δεν ενδιαφέρει κανέναν. Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει απαξιωθεί ήδη απλά δεν το παραδέχεται.

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το τρακ της πρώτης φοράς, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έπεσε στη λούμπα της πόλωσης και καλά έκανε. Όταν καίγεται η Ελλάδα δεν ρίχνεις βενζίνη στη φωτιά. Καλά έκανε και δεν απάντησε στις προκλήσεις, άλλωστε αυτό ήθελε η κυβέρνηση. Κι εν πάση περιπτώσει ήταν καλή η απάντησή του για το διάλογο με τους αγρότες που ζήτησε ο Τσίπρας. Να πάει στα μπλόκα και να ανέβει στα τρακτέρ, όπως έκανε στο παρελθόν, και τότε θα περάσει καλά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε αυτό που ήθελε από την αρχή. Να βάλει διαχωριστική γραμμή και να δείξει ότι ο αντίπαλός του είναι ο Τσίπρας και κανείς άλλος. Αυτός που δηλητηριάζει με ταξικό μίσος την κοινωνία, αυτός που δε ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Και το κατάφερε. Τουλάχιστον όποιος πιστεύει στη ΝΔ, ακόμη κι αν δεν έχει διαμορφωθεί καθαρή γνώμη για το που πάει, τουλάχιστον ξέρει τώρα ότι υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Και ότι τα κολλητηλίκια του Καραμανλή και του Μεϊμαράκη έλαβαν τέλος.

Για τους υπόλοιπους αρχηγούς δεν έχει νόημα να μιλήσει κανείς. Μία από τα ίδια σε μια υποτονική συνεδρίαση η οποία έγινε απλά για να γίνει. Είναι σίγουρο ότι οι αγρότες και οι ελευθεροεπαγγελματίες που πλήττονται καίρια από τη λαίλαπα Τσίπρα – Κατρούγκαλου δεν έμαθαν τίποτε περισσότερο και δεν θα αλλάξουν τη γνώμη τους. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι αν ο πρωθυπουργός έπεισε τους βουλευτές του για το έγκλημα που καλούνται να ψηφίσουν. Και θα το ψηφίσουν αλλά να δούμε πως θα κυκλοφορούν στη συνέχεια. Με... μπούργκα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα