Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Ελληνες

Στα ύψη ανεβαίνει το διπλωματικό θερμόμετρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Μετά τις δηλώσεις - απαντήσεις του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά στην πρόκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προκαλεί ξανά.

Ο κ. Τσαβούσογλου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο

«κακομαθημένο παιδί», που εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Συνεχίζοντας να προκαλεί, ο Τούρκος ΥΠΕΞ καλεί την κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τον κ. Καμμένο, απειλώντας ότι «αυτοί οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».

«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Το Σάββατο, με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ιμια, θα το έκαναν. Η απάντηση ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων «Οταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Σήμερα το πρωί απάντησε στον Τσαβούσογλου και ο Πάνος Καμμένος. «Αν θέλουν να πατήσουν τα Ιμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας.

Σχόλιο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος για τις δηλώσεις του υπ. Αμυνας Πάνου Καμμένου αναφορικά με την Τουρκία.

"Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών» ζήτησε ο κύριος Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε πως «καθήκον» του υπουργού Άμυνας είναι «η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα».

Πηγή:imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα