Καμμένος για Τσαβούσογλου: Να δω πώς θα φύγουν αν πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δεν δίστασε να πει πως «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα μπορούσαμε».

«Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο κ. Καμμένος.

«Οποιαδήποτε

πρόκληση απαντάται» διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας. «Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».

Απευθυνόμενος στον Τούρκο ΥΠΕΞ είπε «να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ».

Κληθείς στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ να σχολιάσει την προκλητικότητα των Τούρκων ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτές οι προσπάθειες να καλέσουν κοντά τους τους εθνικιστές με κορυφαία την κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού να κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων μέσα στη Βουλή είναι κινήσεις πανικού που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή».

«Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θυμηδία» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Άμυνας.

Κοτζιάς για Τσαβούσογλου: Δεν κατανοεί τα πολιτικά γεγονότα γι αυτό προχωρά σε προσωπικές επιθέσεις

Με βαρύ υπαινιγμό κατά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου διπλωμάτη, αναφορικά με τα Ίμια και τη… δύναμη της γειτονικής χώρας να «ανέβει» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Κουμουτσάκος για δηλώσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πρέπει να ενημερώσει τους συμμάχους της

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος επικρίνει τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου.

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν είναι προσωπικές του απόψεις. Επιβεβαιώνουν την επιλογή της ‘Αγκυρας για αμφισβήτηση και ένταση στο Αιγαίο.

Για αυτό, οι προκλήσεις αυτές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν προσωπική βεντέτα. Απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην ΕΕ, στον ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ. Φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη πλέον τουρκική προκλητικότητα», δηλώνει ο κ. Κουμουτσάκος.

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει».

Με αυτή την φράση απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην δήλωση του Νίκου Κοτζιά που υποστήριξε ότι ήταν αδύνατον ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ανέβει στα Ίμια επειδή η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα της.

Η Τουρκία προκαλεί εκ νέου με τη νέα δήλωση του Τσαβούσογλου ο οποίος σε μία αιχμηρή αναφορά στην κρίση του 1996 πρόσθεσε πως: «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα