Νέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Συνεχίζει για δεύτερη μέρα τους ελέγχους της στα γραφεία των ελληνικών τραπεζών η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών της Viva Wallet για τις χρεώσεις στα POS και σε άλλες συναλλαγές με τις τράπεζες οι οποίες είχαν υποβληθεί το καλοκαίρι.

Οι

ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότιη χθεσινή έφοδος της Επιτροπής αφορούσε καταγγελίες ιδιωτών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έρευνα στα γραφεία της διοίκησης των πέντε ελληνικών τραπεζών, καθώς και στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Οι ελεγκτές ζήτησαν και πήραν έγγραφα ενώ πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονταν στα γραφεία, ακόμη και στους προσωπικούς.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότιτο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο, υπογραμμίζοντας ότι την απόφαση την πήρε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είναι εντελώς ανεξάρτητη. Ήταν μία θεσμική λειτουργία του κράτους, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών και έπρεπε η Επιτροπή να κάνει έλεγχο.

Χθες τραπεζίτης ο οποίος μίλησε στο Reuters δήλωσε: "Μας κυνηγάνε για τις τραπεζικές χρεώσεις" και συμπλήρωσε: "Δεν μας επέτρεπαν να φύγουμε από το κτήριο και αντέγραψαν τους σκληρούς δίσκους από όλους τους υπολογιστές. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι για να ανησυχούμε."

Έτερος τραπεζίτης ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο χαρακτήρισε "περίεργο" το γεγονός ότι η έφοδος πραγματοποιήθηκε αφού οι τράπεζες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μείωση ορισμένων χρεώσεων, ενώ υπογράμμισε: "Δεν πιστεύω ότι θα ανακαλύψουν κάτι."

Δυο άλλοι τραπεζίτες που μίλησαν στο Reuters άφησαν να εννοηθεί ότι τα κίνητρα πίσω από την κίνηση ήταν πολιτικά και την αποκάλεσαν "σόου".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα