Κυβερνητικά στελέχη: Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν την κατάθεση Φρουζή;

Σκηνικό πόλωσης, εντός της προανακριτικής επιτροπής για τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, η κίνηση των βουλευτών Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη να μη δεχθούν την απόφαση εξαίρεσής τους από τις εργασίες, υπό τις κεντρικές κατευθύνσεις της Κουμουνδούρου, κρατάει σε μία ομηρία ιδιότυπη την προανακριτική επιτροπή και, μάλιστά, σε ένα σημείο κομβικό. Όπως σημειώνουν πηγές, με ευθύνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης "ναυάγησε" η κατάθεση του Κωνσταντίνου

Φρουζή, με κυβερνητικά στελέχη να θέτουν καίρια ερωτήματα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

"Φτάνουμε στο σημείο να διερωτηθούμε. Γιατί δε θέλουν την κατάθεσή του; Δεν πρέπει να παραλείπεται ότι ο κ. Φρουζής, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Novartis, κατά το κρίσιμο διάστημα, είναι ο μόνος άμεσα εμπλεκόμενος, ο οποίος δεν κλήθηκε ακόμη να καταθέσει στην Εισαγγελία", σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης, που επισημαίνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η απόφαση της επιτροπής να εξαιρεθούν οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης ακολουθεί την πρακτική που υιοθετήθηκε στο παρελθόν, ύστερα από γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και έλεγε ότι δε μπορούν να είναι μέλη πρόσωπα που θα κληθούν ως μάρτυρες.

"Την απόφαση εκείνη, η οποία αφορούσε την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στήριξε τότε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία είχε την πλειοψηφία στη Βουλή, τη σεβάστηκε. Μετά την απόφαση εξαίρεσης και τις δηλώσεις Πολάκη και Τζανακόπουλου ότι θα μετάσχουν με το "έτσι θέλω" στην επιτροπή, ο πρόεδρος της Βουλής είχε τονίσει πως μία τέτοια απόπειρα, από τη στιγμή που έχουν εξαιρεθεί και δεν είναι μέλη της Επιτροπής, θα συνιστά ακτιβισμό. Αυτό ακριβώς έκαναν χθες. Αναβλήθηκε έτσι η προγραμματισμένη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή", σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης.

"Είναι ερώτημα πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιμείνει σε αυτή τη στάση. Η κοινή γνώμη βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τον κ. Φρουζή να καταθέσει. Δηλαδή τον κ. Φρουζή μόνο ο Πολάκης μπορεί να τον εξετάσει; Ο Ξανθός δεν μπορεί να τον εξετάσει; Ο Ξανθός δεν γνωρίζει τις τιμές που υπέγραφε δελτία τιμών; Ή μήπως θα προσέλθει σε κατάθεση η κ. Ράϊκου και θα φοβηθεί τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο;", ανέφερε πηγή της προανακριτικής επιτροπής.

Τι μέλλει γενέσθαι

Το ερώτημα, πάντως, παραμένει μείζον. Και η απάντησή του θα δοθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στην επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Τρίτη, με ατζέντα την εξέταση των αιτημάτων εξαίρεσης από την πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την ψηφοφορία επ' αυτών, έτσι ώστε μετά τα…φώτα να εστιάσουν στο… κυρίως πιάτο που είναι η εξέταση μαρτύρων, με πρώτο τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis.

"Προς το παρόν η επιτροπή κινήθηκε με τη λογική να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, τουλάχιστον για την πρώτη φορά που οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης παραβίασαν την απόφαση. Εφόσον κανείς δεν κάνει πίσω, κάποια στιγμή θα πρέπει να κινηθούν και συγκεκριμένες διαδικασίες", τόνισε πηγή της επιτροπής, δείχνοντας το δρόμο που θα υιοθετηθεί, σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν πεισματικά… δεμένοι στη γραμμή της μέχρι τέλους πόλωσης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα