ΝΔ, η επόμενη μέρα

Ενθυμούμενος τις βλάχικες καταβολές μου, επιτρέψτε μου να παρομοιάσω την ΝΔ με ένα παραδοσιακό, ορεινό τσελιγκάτο, όπου πολλοί κι ετερόκλητοι «σμίχτες» εισφέρουν τα δικά τους πρόβατα (πολλά ή λίγα ανάλογα) στο μεγάλο κοπάδι του αρχιτσέλιγκα, με σκοπό την κοινή ευημερία και την ασφάλεια.

Από προχθές, η Παράταξη έχει καινούριο Πρόεδρο – Αρχιτσέλιγκα, τον Κυριάκο.

Είμαι βέβαιος πως ξέρει πολύ καλά τι παίρνει στα χέρια του. Το «τσελιγκάτο» δεν είναι δυνατόν σε ελάχιστο χρόνο να μετατραπεί σε ομοιόμορφο και υπάκουο «κοπάδι» και δεν ξέρω καν αν κάτι τέτοιο θα ήταν και

επιθυμητό στο τέλος. Αντίθετα, ένας συνετός, ρηξικέλευθος και αποτελεσματικός Αρχιτσέλιγκας μπορεί άνετα να αυξήσει την δύναμή του προσελκύοντας και στεγάζοντας νέους «σμίχτες» αλλά και τα πάρα πολλά «ανένταχτα» πολιτικά προβατάκια που κινδυνεύουν να παραστρατήσουν σε κάθε βήμα και στο τέλος να τα φάει ο λύκος της «τρίτη φορά αριστερά».

Φυσικά, ο τελικός σκοπός είναι η μετατροπή του «ορεινού τσελιγκάτου» σε σύγχρονο, ανοικτό και φιλελεύθερο ευρωπαϊκό κόμμα, σαν αυτά που κυβερνούν παντού στον αναπτυγμένο κόσμο και όλοι οι λογικοί πολίτες της χώρας τα βλέπουν και κλαίνε από απελπισία. Αυτή όμως θα είναι μια μακρά κι επίπονη διαδικασία, κατά την οποία ο νέος Αρχιτσέλιγκας – ο Κυριάκος – θα μετατραπεί σε πραγματικό Πρόεδρο με την βοήθεια όλων ημών των «προβάτων» του τσελιγκάτου, που θα πρέπει να σταματήσουμε να βελάζουμε, να σηκωθούμε στα δύο πόδια μας και να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.

Για να γίνει αυτό, προϋπόθεση είναι η συντριβή του κ. Τσίπρα και της καρχαριοφάγου ορντινάτσας του και η άνοδος της Παράταξης στην εξουσία. Και αυτό προϋποθέτει με την σειρά του την προς ώρας συστράτευση όλων των «σμιχτών» και των ανεξάρτητων «προβάτων» στην κατεύθυνση μερικών απλών αρχών και αποτελεσματικών πολιτικών προτάσεων που έχουν εφαρμοστεί παντού στον αναπτυγμένο κόσμο και οδήγησαν τις κοινωνίες στην οικονομική ευημερία και την πολιτική – πολιτιστική άνοδο.

Ο Κυριάκος φαίνεται πως το έχει το «πακέτο». Τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί και τις βασικές πολιτικές τις οποίες θα προτείνει τις έχει ήδη περιγράψει αναλυτικά. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να δούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι την μεγάλη εικόνα: την ΣΩΤΗΡΙΑ της χώρας. Είναι βέβαιο ότι μια Παράταξη που κινείται τούτη την ώρα από τις παρυφές της ακροδεξιάς μέχρι την σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να συμπίπτει σε όλες τις επιμέρους πολιτικές και επιδιώξεις. Το μέγα ζήτημα είναι να καταφέρουν όλοι να δουν τον κρίσιμο στόχο, την απαραίτητη πορεία, τις βασικές πολιτικές. Και να συνειδητοποιήσουν το ελάχιστο του χρόνου, την αδήριτη ανάγκη της ταχύτητας στην λήψη αποφάσεων και της αποφασιστικότητας στην δράση.

Όταν ο Κυριάκος – Αρχιτσέλιγκας θα έχει βάλει πια το νερό στο αυλάκι, θα έχουμε χρόνο να οργανώσουμε και να αλλάξουμε το τσελιγκάτο. Ο Κυριάκος τότε θα γίνει Πρόεδρος κι εμείς θα γίνουμε μέλη ενός σύγχρονου κόμματος αρχών. Ενός κόμματος με θεσμοθετημένες τάσεις, με εσωτερικό διάλογο, με λειτουργούντα όργανα, με δημοκρατικές διαδικασίες. Μιας Παράταξης χωρίς «σμίχτες», κοπάδια, πρόβατα, βοσκούς και μαντριά.

Μέχρι τότε όμως, εκείνο που υπάρχει είναι το «τσελιγκάτο». Μονάχα αυτό μπορεί να μας σώσει από τον Αλέξη και τον τροφαντό Στρατάρχη του.

Μέχρι τότε, ας βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας. Ας μην ξεχνάμε την ρήση του Αβέρωφ για το μαντρί και τον λύκο. Και κυρίως, να μην χάνουμε από τα μάτια μας την μεγάλη εικόνα. Αν αλωθεί η Πατρίδα, αν μπούνε οι λύκοι στο μαντρί, αν διαλυθεί το «τσελιγκάτο», τότε μικρή σημασία θα έχουν οι απόψεις, οι δοξασίες, οι πίστεις, οι απόψεις και οι ενστάσεις των επιμέρους μικρών «κοπαδιών». Τότε όλα θα έχουν πάει κατά διαβόλου και η Πατρίδα θα έχει εισέλθει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Ο πόλεμος είναι ήδη κηρυγμένος. Τα αντίπαλα στρατόπεδα έχουν ήδη ξεχωρίσει. Το ένα οργανώνεται και ετοιμάζει γρήγορα και με στυγνή αποφασιστικότητα την καθεστωτική του προβιά. Το άλλο, έχει χρυσή ευκαιρία να οργανωθεί και να νικήσει σύντομα. Δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες, για κολλήματα σε λεπτομέρειες, για μουλάρωμα και στήσιμο κεφαλιών σε πολιτικές «γωνίες». Με τον Κυριάκο όλοι και όπου μας βγάλει. Οπουδήποτε και να μας πάει σίγουρα θα είμαστε καλύτερα από εκεί που μας οδηγεί η παλαβή αριστερά και ο «καραμανλικός(!)» της κολαούζος. Δεν είναι η ώρα να τα ζητάμε όλα δικά μας. Είναι η ώρα να ενωθούμε κάτω από την σημαία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου, όλοι όσοι το καλοκαίρι ψηφίσαμε «ΝΑΙ» στο κολοβό δημοψήφισμα του Αλέξη. Και όχι μονάχα αυτοί, αλλά και όλοι εκείνοι οι απογοητευμένοι, εκείνοι που μείνανε στα σπίτια τους και κλαίγανε την μοίρα τους στους καναπέδες και τις πολυθρόνες.

Εμπρός, όλοι μαζί να κάνουμε το «τσελιγκάτο» κυβέρνηση. Να εφαρμόσουμε αυτά που εισηγήθηκε ο Κυριάκος. Να βγάλουμε την Πατρίδα μας από τον βούρκο. Και μετά, όλοι μαζί να αλλάξουμε την Παράταξη σε σύγχρονη κυβερνώσα ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Να αφήσουμε πίσω τα μαντριά, τα πρόβατα, τους τσοπαναραίους, τους τσελιγκάδες, τους λύκους και τα βελάσματα. Δυστυχώς, για αντίστροφη πορεία δεν υπάρχει χρόνος. Θα προλάβει να μας φάει όλους ο λύκος …

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα