ΝΑΤΟ: Έλληνες και Τούρκοι μαζί απέναντι στους Ρώσους

Μεγάλες αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, και πολύ περισσότερο μετά την «έκρηξή» του, στις θαλάσσιες περιοχές στη χώρα μας και κοντά σε αυτήν.

Τις προηγούμενες ημέρες, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, USS Harry S. Truman, μαζί με τη συνοδεία του, άφησε το βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Χαλκιδικής και Λήμνου, και βρίσκεται στο Ιόνιο. Εκεί πραγματοποιούνται κοινές αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις μαζί με το γαλλικό αεροπλανοφόρο, Charles De

Gaulle, και τη συνοδεία του.

[photo_0]

Σε αυτές τις κινήσεις παίρνουν μέρος ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Εκτός των άλλων, οι χώρες αυτές έχουν στείλει αεροσκάφη επιτήρησης, τα οποία επιχειρούν μαζί με «ιπτάμενα ραντάρ» του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού «επτά ημέρες την εβδομάδα, με το βλέμμα στραμμένο στα ανατολικά σύνορά μας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

https://twitter.com/NATO_AIRCOM/status/1502945275261894658

[photo_1]

Ταυτόχρονα, από τη Σούδα απογειώνονται με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αμερικανικά αεροσκάφη επιτήρησης. Στις 19 Μαρτίου αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη μεγάλο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο με οπλισμό προς χώρες της Α.Ευρώπης.

[photo_2]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα