«Άφαντη» στην Κομισιόν η πρωθυπουργική πρόταση που… μείωσε κατά 50% την αγορά του φυσικού αερίου; (VIDEO+PODCAST)

Τελικώς σε ποιο ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνεται η πρόταση του πρωθυπουργού για πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου;

Ο ίδιος ισχυρίστηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βερσαλλίες το εξής:

«Aπό την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρότασή μου και το ανακοινωθέν της ευρωπαϊκής επιτροπής η αγορά φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50%».

Η «επικοινωνιακή διαχείριση» υπήρξε αρχικά ολίγον άγαρμπη ειδικά στον ΣΚΑΙ (Αυτιάς) με αποτέλεσμα και ο

ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αναγκαστεί να περιορίσει τις δημοσιογραφικές θριαμβολογίες (δες VIDEO).

To σίγουρο είναι ότι η πρόταση αυτή του πρωθυπουργού δεν συμπεριλαμβάνεται στην διακήρυξη της έκτακτης συνόδου κορυφής των Βερσαλλιών.

Το γεγονός ότι ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό η μείωση κατά 50% του φυσικού αερίου στην αγορά (μετά την δημοσιοποίηση της πρότασής του) με φόντο την μεγαλοπρέπεια της έκτακτης συνόδου των Βερσαλλιών εντάσσεται επίσης στην «επικοινωνιακή διαχείριση».

Ο ίδιος πάντως φρόντισε να συμπληρώσει (… στην ρύμη του λόγου) ότι η πρότασή του συμπεριλαμβάνεται σε ανακοινωθέν όχι βέβαια της έκτακτης συνόδου κορυφής των Βερσαλλιών αλλά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τρεις ημέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 8 Μαρτίου.

Αλλά στις 8 Μαρτίου έχουν εκδοθεί 8 ανακοινώσεις (Νews, Events and Publications) όπως αναφέρει το επίσημο site της Κομισιόν (European Commission) και 16 ανακοινώσεις όπως αναφέρει το αντίστοιχο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union).

Επειδή σε καμία από αυτές τις ανακοινώσεις δεν «γίνεται αναφορά» στην πρόταση του πρωθυπουργού το πιθανότερο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εννοεί ένα «δελτίο τύπου» (Press Release) το οποίο υπάρχει και στα δύο επίσημα sites με τον εξής τίτλο: «Joint European action for more affordable, secure and sustainable energy».

Σε αυτό το δελτίο τύπου υπάρχει η εξής παράγραφος η οποία θα μπορούσε να σχετίζεται με την πρωθυπουργική πρόταση και η οποία αναφέρει τα εξής:

«We have also outlined price regulation, state aid and tax measures to protect European households and businesses against the impact of the exceptionally high prices».

Δηλαδή ακόμη και ο όποιος κανονισμός των αγορών (price regulation) σχετίζεται άμεσα με την κρατική βοήθεια (state aid) και με τα φορολογικά μέτρα (tax measures) προκειμένου να προστατευτούν τα νοικοκυριά.

Αν οι αγορές επηρεάστηκαν από αυτήν την παράγραφο επαφίεται στην κρίση του κάθε λογικού ευρωπαίου πολίτη.

Αλλά όταν η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από τους «τρελούς» λογαριασμούς της ενέργειας τα «επικοινωνιακά τρικ» εντάσσονται στην απεχθή όψη της πολιτικής.

Μακάρι να είναι διαφορετικά…

Δείτε το βίντεο με τις πρωθυπουργικές δηλώσεις και ακούστε και τα σχετικά σχόλια στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 943FM»:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα