8 πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζω πριν κάνω την πρώτη μου σχέση

21:02 14/3/2022 - Πηγή: iPop

Οι συμβουλές για την πρώτη σχέση που θα ήθελα κάποιος να μου έχει δώσει πριν μπω σε όλο αυτό που λέγεται σχέση είναι πολλές. Ξέρεις καμιά φορά στα θέματα καρδιάς είναι αδύνατον να μπεις σε νόρμες και κουτάκια, να πάρει τον πρώτο λόγο το μυαλό και η καρδιά να κάνει μόκο και να κάτσει σε μια άκρη και να κοιτάει. Δεν ξέρουμε πώς είναι η σχέση πριν μπούμε μέσα σε αυτή. Είναι κάτι που νομίζω ότι είναι διαφορετικό κάθε φορά και κάτι που δεν ξέρουμε ούτε εμείς πώς αντιδρούμε ούτε ο άλλος πριν μπούμε σε αυτή. Θυμάμαι την αγωνία που είχα στη φάση της εφηβείας σκεπτόμενη αυτό το κομμάτι και πώς θα είναι

όταν θα είμαι με έναν άνθρωπο.

Συμβουλές για την πρώτη σχέση

Την εποχή που ήμασταν εμείς έφηβες δεν υπήρχε το Internet ούτε τόση πληροφορία. Τα βιβλία ήταν λίγα και δεν ήταν τόσο αναλυτικά όπως είναι σήμερα. Η μόνη πηγή πληροφόρησης ήταν τα περιοδικά, ίσως θυμάσαι τη Σούπερ Κατερίνα και το Cosmopolitan που τότε ανέλυαν συχνά θέματα σχέσεων. Σήμερα 20 χρόνια μετά οι έντυπες εκδόσεις αργοσβήνουν αφού στο Internet μπορείς να βρεις ό,τι ζητάς και να σου λυθούν οι απορίες πολύ εύκολα.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά όμως!

Διαλέγοντας σύντροφο: Καμία σχέση που έχεις κάνει δεν είναι τυχαία!

1.Πότε να κάνω την πρώτη μου σχέση

Η μόνη απάντηση που νομίζω ότι είναι σωστή σε αυτήν την ερώτηση είναι όταν θα είσαι έτοιμη και υπεύθυνη για τον εαυτό σου. Αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο μπορεί να διαφέρει, δηλαδή μπορεί για μια φίλη σου να είναι τα 17 για εσένα τα 19 και για μια άλλη φίλη τα 23. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Κρίνουμε εμείς οι ίδιοι πότε είμαστε έτοιμοι και υπεύθυνοι αρκετά για να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας για να μπει ένας άλλος άνθρωπος.

2. Να είσαι ο εαυτός σου

Αυτό που θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα από εκείνη την εποχή είναι ότι ήταν αδύνατον για εμένα να είμαι φυσική και ο εαυτός μου, όταν ήταν μπροστά το αγόρι που μου άρεσε πριν ξεκινήσει η σχέση. Ντρεπόμουν, κοκκίνιζα, δεν μιλούσα, δεν ήμουν 100% αυτός ο άνθρωπος που ήμουν μπροστά στους δικούς μου ή στις φίλες μου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση.

Γιατί δεν είμαστε εμείς. Όσο και να μην το θέλουμε είναι κάτι που συμβαίνει ασυναίσθητα και αυτό έχει να κάνει κατά πολύ κυρίως στη φάση που τον έχεις τον άλλο σαν τοτέμ και τον κοιτάς λες και είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά τελικά μετά από καιρό καταλαβαίνεις και εσύ ότι ο άλλος είναι ένας άνθρωπος με όλες τις ατέλειες και τα ελαττώματα που έχουμε οι άνθρωποι. Όσο μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να μην το έχεις σε βάθρο βαλμένο το αντικείμενο του πόθου γιατί απλά τα βάθρα δεν είναι για τους ανθρώπους.

23+1 ερωτήσεις για να κάνεις στον σύντροφό σου. Και όχι δεν είναι μέσα σ’αυτές με πόσες έχει πάει!

3.Να σέβεσαι τον εαυτό σου

Αυτή η συμβουλή ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και όλες τις σχέσεις. Είτε μιλάμε για ερωτική, φιλική , επαγγελματική. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους. Ο σεβασμός είναι μια θεμελιώδης αξία που χάρη σε αυτή οι άνθρωποι αναπτυχθήκαμε και εξελιχθήκαμε. Αν ξεκινάς με αυτή τη σταθερά τις σχέσεις σου θεωρώ ότι δε θα κάνεις τίποτα για το οποίο αύριο θα μετανιώνεις. Ο άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, δεν γκρινιάζει, δε ζηλεύει, δεν παρακαλάει, δεν νομίζει ότι είναι κάποιος.

4.Να μην έχεις εγωισμό

Το ξέρω ότι αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αντιφατικό σε σχέση με το 3. αλλά πώς γίνεται να είσαι σε μια σχέση όταν έχεις εγωισμό και νομίζεις ότι ο άλλος πρέπει να παρακαλάει, πρέπει να σε κυνηγάει, πρέπει όλα να περιστρέφονται γύρω από εσένα;

5. Να ξέρεις ποια είσαι και πού θες να πας

Αυτή ίσως θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της λίστας αυτής, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ψάξεις, να είσαι πολύ στοχευμένη σε αυτό. Δηλαδή, αν ο στόχος σου είναι να κάνεις οικογένεια στα 30 ας υποθέσουμε πώς μπορεί να το καταφέρεις αυτό κάνοντας περιστασιακές σχέσεις της μιας βραδιάς μέχρι τα 29; Εκτός και αν θες να κάνεις οικογένεια απλά για να κάνεις οικογένεια χωρίς κάποια ουσία.

Όχι. Δεν είσαι “λιγότερη” απ’ τον σύντροφό σου. Ούτε εκείνος “λιγότερος” από εσένα

6. Να μην ξοδεύεσαι

Και συνέχεια του προηγούμενου, μην σε ξοδεύεις εδώ και εκεί. Να λες όχι αν δε το θέλουν όλα σου τα κύτταρα. Δεν είναι για ξόδεμα η ζωή σου. Όσο και αν κάποιοι λένε μάζευε εμπειρίες και μπορεί όντως οι εμπειρίες να σου δώσουν κάτι, όμως πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να δεις το κόστος της κάθε απόφασής σου.

7.Να τιμάς τις επιλογές σου

Ό,τι επιλογή πάρεις για τη ζωή σου, να την τιμάς! Η επιλογή σου είναι ένας άνθρωπος που έχει συναισθήματα και του αξίζει ο σεβασμός και η αγάπη. Αν δεν σου ταιριάζει, αν δεν τον αγαπάς, αν δεν το σέβεσαι, αυτόν και την οικογένειά του , δεν σέβεσαι ούτε εσένα. (Είναι νωρίς να μπει στο τραπέζι η οικογένεια του συντρόφου σου στην πρώτη σχέση, αλλά να ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος που αγαπάς σήμερα είναι το παιδί μιας οικογένειας που χάρη σε αυτήν την οικογένεια έχεις εσύ σήμερα αυτόν τον άνθρωπο δίπλα σου, με αυτές τις αξίες και αυτά τα βιώματα και εμπειρίες, αν δεν θες την οικογένειά του, δεν θες ούτε εκείνον).

8.Άκου το ένστικτό σου

Ό,τι και αν σου πω, ό,τι και αν διαβάσεις εδώ και εκεί, πάλι θα κάνεις αυτό που ταιριάζει σε εσένα και αυτό πρέπει να κάνεις αν με ρωτάς. Άκου το ένστικτό σου και πράξε ανάλογα. Να θυμάσαι μόνο ότι κάθε απόφαση έχει και μια συνέπεια.

Στόχος σχέσεις: Πώς θα βρω τον σύντροφο της ζωή μου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 8 πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζω πριν κάνω την πρώτη μου σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα