Να μην συμβεί μια «γαλάζια» τραγωδία

O τίτλος μιας εφημερίδας χθες ήταν πράγματι πετυχημένος. Έγραφε «είναι βαριά του Κώστα… η σκιά». Και είχε φυσικά τη φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή σχολιάζοντας «δε μιλάω, δε μιλάω, αλλά έχω μια σκιά να…».

Η σκιά του πρώην πρωθυπουργού λοιπόν κάλυψε τον… δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ μετά το φιάσκο και τα όσα ακολούθησαν. Κάποιοι κύκλοι που σαμποτάρισαν εκείνη την Κυριακή τις εκλογές φοβήθηκαν

ότι θα χάσουν το μαγαζί και έβαλαν τα μεγάλα μέσα. Ο ιδιοκτήτης της γαλάζιας μονοκατοικίας φοβήθηκε ότι μπορεί να χάσει την περιουσία, και την επικαρπία και την ψιλή κυριότητα. Έτσι λοιπόν, τις τελευταίες εβδομάδες ζήσαμε το σίριαλ «Καραμανλής ο ρυθμιστής των εκλογών».

Κάποιοι ακόμη και τώρα προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές της Κυριακής και μάλιστα με έναν μοναδικό τρόπο. Ενώ δηλαδή είναι εξόφθαλμη πλέον η στήριξη στην αθλιότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ, κάποιοι το ξεχνούν αυτό και υπερτονίζουν τη σημασία που έχει η στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στον Μεϊμαράκη. Μα ο εχθρός κύριε Καραμανλή δεν είναι εντός των τειχών. Ο εχθρός είναι ο κ. Τσίπρας και εκεί έπρεπε να δοθεί η μάχη.

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές ο κόσμος επιχειρείται να παραπλανηθεί με τρόπο ανοίκειο και προσβλητικό για τη ΝΔ. Ενώ δηλαδή θα έπρεπε να ξέρει ο κάθε Νεοδημοκράτης ότι ψηφίζοντας Βαγγέλα (και Καραμανλή κατά βάθος) από την κάλπη δε θα βγει νικητής ο Μεϊμαράκης αλλά ο… Τσίπρας. Τη Δευτέρα αρχηγός στη ΝΔ θα είναι ο Αλέξης κι όχι κανένας νεοδημοκράτης αν επικρατήσει η άποψη των καραμανλικών ότι η προσέγγιση με την Αριστερά πρέπει να γίνει και γρήγορα.

Όλοι συμφωνούν ότι η συναίνεση για έξοδο από την κρίση είναι απαραίτητη. Αλλά η συναίνεση πρέπει να γίνει με ίσους όρους. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι το παραπαίδι του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον στέλνει να κάνει δουλειές όπως δεν μπορεί αυτός. Δεν μπορεί η ΝΔ να γίνει… Πάνος Καμμένος, αυτό θα είναι έγκλημα, ειδικά από τη στιγμή που στην κυβέρνηση υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας με τα τόσα τραγικά προσωπικά λάθη που έχει κάνει. Αν θέλουν λοιπόν συνεργασία θα γίνει με όρους, με προϋποθέσεις, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλιώς η ΝΔ θα καταντήσει το παιδί για τις σφαλιάρες της πρώτης φοράς αριστερά.

Η λογική του μεσαίου χώρου που ευσχήμως καλλιεργεί η πλευρά των καραμανλικών είναι ύπουλη. Δεν είναι μεσαίος χώρος να συνεργάζεσαι με τον άνθρωπο που σε προσέβαλλε, που εξευτέλισε τις αρχές σου, κορόιδεψε τους πολίτες και τελικά σε έριξε από την εξουσία με ψέματα. Μεσαίος χώρος είναι να λειτουργείς με μετριοπάθεια, να προωθείς μια αναπτυξιακή ατζέντα, ένα εκσυγχρονιστικό κύμα που θα αλλάξει τη χώρα. Μεσαίος χώρος είναι να συνθέτεις απόψεις κι όχι να δέχεσαι την αποτυχημένη ιδεολογία μας αριστεράς που παίζει βρόμικα παιχνίδια και προωθεί ατζέντες οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την παράδοση της χώρας.

Η ΝΔ είναι ένα πατριωτικό κόμμα και έτσι πρέπει να μείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πει το ίδιο; Πώς λοιπόν ο πρώην ηγέτης της δεξιάς παράταξης επιμένει σε μια λογική ενίσχυσης ενός χώρου που δεν έχει καμιά σχέση με την πατρίδα; Πώς είναι δυνατόν να αγκαλιάζουν οι Καραμανλικοί τον Τσίπρα σαν να είναι δικός τους αρχηγός κι όχι ο αντίπαλος;

Μάντεις κακών δεν είμαστε, όμως, αν συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι που καλλιεργούν σκόπιμα διάφοροι Στυλιανίδηδες, Ρουσόπουλοι, Αντώναροι, Ιωαννίδηδες και… διάφοροι… Λαλάκηδες της Νέας Δημοκρατίας τότε η διάσπαση θα έρθει και θα είναι δραματική. Τότε ο Κ. Καραμανλής θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του γιατί θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της «γαλάζιας» τραγωδίας.

Μόνη ελπίδα είναι να καταλάβει κάθε ψηφοφόρος την Κυριακή σε τι επικίνδυνο μονοπάτι θα εισέλθει η Νέα Δημοκρατία αν επικρατήσουν οι «κλακαδόροι» της Δεξιάς στον Τσίπρα. Τραγική και μόνο η εικόνα από διάφορες «ξεσκονίστρες» του Αλέξη. Αν δεν τους κάνει η ΝΔ ας πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς ας σιωπήσουν. Και οι ίδιοι και οι… κύκλοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα