Να μην χάσει την ιστορική ευκαιρία ο Κυριάκος

H δεξιά παράταξη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι όταν εννοούμε παράταξη εννοούμε το σύνολο ή δεξιά…erga omnes που θα ΄λεγαν και οι διαπραγματευτές.

Για το γεγονός ότι το Σκοπιανό έγινε πρόβλημα της ΝΔ κι όχι του Τσίπρα γράψαμεκι όποιος κατάλαβε – κατάλαβε. Αν νομίζουν ορισμένοι ότι πρέπει να «ξεσκονίζουμε» το παλτό του Κυριάκου και

να μη γράφουμε την αλήθεια, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Εντάξει, υπάρχει η απαράβατη αρχή, η μεγάλη ανάγκη να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Κι αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το κάνει. Όχι, όμως, και να ξεχάσουμε τι είναι το κόμμα και ποιους πρέπει να υπερασπίζεται. Έλεος.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μια χρυσή ευκαιρία να κυριαρχήσει στην κοινωνία. Σε όλα τα επίπεδα, στα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα εθνικά με καθαρές θέσεις και χωρίς κολπάκια ή με τα στελέχη της να κρύβονται για να μην εκτεθούν.

Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης πρέπει σήμερα να είναι ξεκάθαρος σχετικά με το Σκοπιανό. Αν καταφέρει να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν που το πάει η ΝΔ τότε θα τους κερδίσει αλλιώς…. Κλάφτα Κυριάκο.

Όμως, οφείλουμε να επιμείνουμε στην ανάγκη να ξεβρομίσει ο τόπος από την αριστερά. Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση και τους πολιτικούς τυχοδιώκτες. Κι ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι το τελικό διακύβευμα για τους πολίτες που κάποια στιγμή θα πάνε και θα ψηφίσουν για την κυβέρνηση που θέλουν.

Η δεξιά παράταξη ήταν ανέκαθεν πολλά κομμάτια. Και κεντροδεξιοί, και δεξιοί, και μόνο κεντρώοι, και πάρα πολύ δεξιοί και ό,τι άλλο χωράει. Με διαφορετικές απόψεις σε πολλά κρίσιμα θέματα αλλά με μια ενιαία γραμμή ως προς την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού, δηλαδή κεντροαριστερών και Πασόκων διαφόρων μορφών και ειδών.

Όμως, αυτό που δεν πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να χάσει την ταυτότητά της, αυτό το έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές. Κι ένα θέμα όπως το Σκοπιανό είναι τεστ για το αν αυτοί που ηγούνται του κόμματος μπορούν να κρατήσουν το στίγμα καθαρό και δυνατό.

Αν συμβεί αυτό τότε όλοι οι παραπάνω θα πάνε στην κάλπη και θα ψηφίσουν με ένα και μοναδικό σκοπό: Να φύγει ο Τσίπρας. Εννοείται ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο αλλά στην κάλπη «πέφτει» κυρίως η κομμένη σύνταξη, ο μεγαλύτερος φόρος, η εισφορά – θηλιά, η πίεση η καθημερινή, η αγωνία για το μέλλον των παιδιών. Και σε όλα αυτά η κυβέρνηση παίρνει βαθμό κάτω από το μηδέν.

Και να πούμε και κάτι για να μην παίρνουν θάρρος ούτε τα ΣΥΡΙΖοτρολ αλλά ούτε και όλοι όσοι σκέφτονται να κάνουν κόμμα δεξιά της δεξιάς.

Ας φύγει η αριστερή χολέρα και μετά θα τα βρούμε όλα. Με δύο προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι να μην κάνει ο Τσίπρας ζημιά που δεν διορθώνεται και η δεύτερη να σταθεί η ΝΔ στο ύψος των περιστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος,kyriakos