Πάλι απολογούμενη η ΝΔ

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία μας ξεπερνά. Πώς κατάφερε ο Τσίπρας να μετατρέψει το δικό του πρόβλημα για το Σκοπιανό σε πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.

Και καλά, εμείς είμαστε εκτός Πειραιώς ή είμαστε… άσχετοι με την επικοινωνία.

Εκεί στο «στρατηγείο» το έχουν καταλάβει;

Το επικοινωνιακό όργανο του κόμματος έχει καταλάβει πώς για ακόμη μια φορά ο Τσίπρας έχει καταφέρει να τους πάρει φουστάνια και παντελόνια;

Από τη μια έχουμε το Μαξίμου και ταtrollτων 0,60 ευρώ να παίζουν με την… πολυδιάσπαση της δεξιάς παράταξης. Έχουμε μια σειρά από αρνητικές κριτικές για την «κρυφή» άποψη που έχει η ΝΔ για το Σκοπιανό. Κρυφή με την έννοια ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι με τη γραμμή του Βουκουρεστίου ή όχι. Αν είναι με το να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία ή όχι. Αν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων ή όχι.

Αν θα γίνει δεξιό κόμμα ή όχι. Αν ο Φράγκος είναι ακραίος ή γνήσιος δεξιός που εκφράζει, έστω και ακραία ορισμένες φορές, τη γνήσια αγωνία των πολιτών για το θέμα της ονομασίας.

Δεν έχουν ξεκαθαρίσει επίσης αν θα ψηφίσουν όλοι ή μερικοί μια συμφωνία που μπορεί να φέρει η κυβέρνηση και δεν την ψηφίσει ο Καμμένος. Διότι υπάρχουν πολλοί στη ΝΔ που λένε να τελειώνουμε με μια σύνθετη ονομασία και άλλοι που αρνούνται με κάθε τρόπο την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου.

Κι από την άλλη, πώς προέκυψε η σύγκρουση εντός της ΝΔ για το τι έλεγε και τι όχι ο Καραμανλής το 2008;

Μιλάμε για το απόλυτο χάος. Ο Τσίπρας κάθεται στο θρόνο του και απολαμβάνει τη νίκη του. Έχει κάνει μαλλιά κουβάρια το χώρο της δεξιάς αντί να τρώει ο ίδιος ξύλο (μεταφορικά) για την αντεθνική στάση του. Αντί να συζητάμε για το τι έκανε ο πρωθυπουργός, ο Κοτζιάς, ο Καμμένος, συζητάμε για το τι πρέπει να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εδώ έγινε μείζον θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ ένας βλαμμένος που είπε «πίθηκους» τους Σκοπιανούς, μετά ζήτησε συγγνώμη και τώρα παραπέμπεται στο πειθαρχικό της ΝΔ.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο σκοπός του Τσίπρα επετεύχθη. Ασχολούμαστε με το Σκοπιανό, που δεν θα λυθεί ούτε στον αιώνα τον άπαντα, και δεν ασχολούμαστε με τους 130 χιλιάδες πλειστηριασμούς και τους νέους φόρους.

Και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες διαιρετικές, διχαστικές τάσεις μέσα στην κοινωνία που τελικά τους… απολιτίκ ευνοούν, δηλαδή τους αριστερούς και κανέναν άλλον.

Για ένα εθνικό θέμα το πατριωτικό μέτωπο όπως παραδοσιακά εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία, ηττάται. Και ηττάται γιατί αυτή η παραδοσιακή φωνή έχει σιγήσει. Ακούγεται ο όχλος της αριστεράς και όλα όσα θέλει ο Τσίπρας να ακούγονται. Δυστυχώς, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

Η ΝΔ θα πληρώσει στο μέλλον της στάση αυτή, ελπίζουμε μόνο να μην την πληρώσει και η πατρίδα. Διότι όταν δεν υπάρχει κανονικό αποκούμπι κι όχι διάφοροι «ξεχειλωμένοι» ψευτοπατριώτες, η Ελλάδα είναι αυτή που ζημιώνεται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα