Να ανακηρυχθεί το 2014 ως η «χρονιά των εκπληρωμένων υποσχέσεων»

09:31 1/1/2014 - Πηγή: Antinews

Αγαπητοί Συνέλληνες, ευτυχές το νέο έτος, 2014. Μπορεί κάποιοι να μην το πίστευαν αλλά η Ελλάδα είναι ακόμα όρθια. Τρεκλίζοντας είναι η αλήθεια, αλλά τουλάχιστον έχει ακόμη σώας τας φρένας. Με τόσους φόρους, τόσες περικοπές και τόσα… μη οριζόντια μέτρα από τη μια και με τόσες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από την άλλη πάλι καλά που η ελληνική κοινωνία δεν έχει προχωρήσει σε ομαδική αυτοκτονία.

Ασφαλώς πρέπει να πούμε ορισμένα μπράβο στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρωθυπουργό και σε ορισμένους υπουργούς και στελέχη που

εργάζονται 20 ώρες την ημέρα προκειμένου να διασώσουν τη χώρα.

Ασφαλώς και κάποιοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο από την επιτυχία της μη εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις. Και ασφαλώς πρέπει να κάνουμε και τη χαρακτηριστική κίνηση με τις ανοιγμένες παλάμες σε όλους τους τεμπέληδες της… εύφορης κυβέρνησης που λουφάρουν και κάνουν και κριτική από πάνω. Και όλους εκείνους τους λαϊκιστές της τζάμπα μαγκιάς που θυμίζουν τον Μαυρογιαλούρο ή τον Γκρούεζα της γνωστής ταινίας.

Αλλά από τα εύσημα και τις μούντζες –χωρίς να αναφέρουμε ονόματα μέρα που είναι- καλύτερα να περάσουμε στις προσδοκίες της νέας χρονιάς που (μας) μπήκε.

Το antinews κάνει μια πρόταση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Να ανακηρυχθεί το 2014 ως η «χρονιά των εκπληρωμένων υποσχέσεων». Όπως οι Κινέζοι λένε για τη χρονιά του δράκου, του πιθήκου ή του γουρουνιού, εμείς να πούμε για τη χρονιά της υλοποίησης των «θα» που ακούμε πολύ καιρό τώρα.

Όμως, ας ξεκινήσουμε με ένα βασικό αξίωμα που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση. Αυτό που είπε κάποτε ένας Άγγλος δοκιμιογράφος «Κάποιοι άνθρωποι δίνουν υποσχέσεις μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση να τις παραβαίνουν».

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο κ. Σαμαράς και οι άνθρωποι που κυβερνούν δεν είναι της παραπάνω συνομοταξίας, γιατί αν είναι απλά θα πάρουν σύντομα το μάθημά τους.

Αν δίνεις υποσχέσεις στους ανθρώπους που σε πιστεύουν, που σκίζονται για σένα, που σε αποθεώνουν και σε ανεβάζουν στα ουράνια, μόνο και μόνο για να έχεις τη χαρά να μην της τηρήσεις, τότε είσαι μία από τα ίδια, δε διαφέρεις από τους υπόλοιπους λαοπλάνους.

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του, τηρούνται. Αν όχι στο ακέραιο (διότι υπάρχουν και οι συγκυρίες που μπορεί να μην το επιτρέπουν) τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό. Ο κόσμος έχει ανάγκη από το να πιστέψει σε κάποιους που δεν λένε ψέματα.

Ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Γάλλος ηγέτης ο οποίος, όμως, ως γνήσιος Σοσιαλιστής πλήγωσε το λαό που τον πίστεψε είχε πει κάποτε: «Οι υποσχέσεις δεν δεσμεύουν παρά μόνο εκείνους που τις δέχονται».Με απλά λόγια: Δεν πάει να λέμε εμείς οι πολιτικοί ότι θα κάνουμε το ένα ή το άλλο, τίποτε δεν μας δεσμεύει. Ο λαός που δέχεται τις υποσχέσεις δεσμεύεται. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για την ίδια τακτική που ακολούθησε και ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980. Αυτός που θα μπορούσε να γίνει πράγματι τεράστιος ηγέτης, αλλά επικράτησε μέσα του ο λαοπλάνος που έφερε τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Οι σημερινοί καιροί, όμως, δεν χαρακτηρίζονται από συναίσθημα, αλλά από ρεαλισμό. Ειδικά στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που ζει η Ελλάδα, δεν υπάρχει χώρος για λαοπλάνους, για ψεύτες και για πολιτικούς που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Η Ελλάδα του 2014 έχει ανάγκη από «παντελονάτους» πολιτικούς. Που λένε την αλήθεια στον κόσμο, που κάνουν τα πάντα για το λαό, που τηρούν τις υποσχέσεις που δίνουν. Που μπορεί να μην είναι αρεστοί αλλά είναι αποτελεσματικοί και πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν. Και ο υπέρτατος στόχος είναι η σωτηρία της χώρας μέσω της εξόδου από τα μνημόνια. Είναι η στροφή από την καταστροφική πορεία σε μια πορεία ανάπτυξης και προκοπής.

Η σημερινή κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Σαμαράς έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν πολλά. Δύο χρόνια τώρα, από τότε δηλαδή που ο πρωθυπουργός επέλεξε τη στήριξη στον Παπαδήμο, τον έχουμε ακούσει να υπόσχεται πολλά. Για σκληρή επαναδιαπραγμάτευση, για συμφωνίες για το καλό του λαού, για κοινωνική δικαιοσύνη, για λογοδοσία. Έχει μιλήσει για ΑΟΖ, για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, για σταθερότητα και ασφάλεια του πολίτη.

Είναι πολλές οι υποσχέσεις του. Άλλες έχουν γίνει, άλλες έμειναν στα μισά κι άλλες ξεχάστηκαν στα συρτάρια της Ρηγίλλης, διότι στη Συγγρού ψάξαμε και δεν υπάρχουν πουθενά. Ας πάνε μια βόλτα τα στελέχη της ΝΔ να ξαναδιαβάσουν τι έλεγαν και τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Ο κ. Σαμαράς έχει και μνήμη και κρίση. Ας ξεσκονίσει το πρόγραμμα της ΝΔ πριν γίνει κυβέρνηση και ας το προσαρμόσει στα σημερινά δεδομένα. Από την άλλη, ας κάνουν και κάτι οι σύμβουλοί του, πέρα από το να κάνουν ίντριγκες και στήνουν προσωπικά παιχνίδια. Ας θυμίσουν στον πρωθυπουργό τι πρέπει να γίνει ώστε να επιστρέψει ο κόσμος κοντά του.

Το 2014 λένε οι κυβερνώντες είναι χρονιά που η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια. Ας ελπίσουμε να μην είναι μια ακόμη υπόσχεση που θα χαθεί στο χρόνο. Διότι θα πρέπει να τους θυμίσουμε την τελευταία ευκαιρία για την οποία γράφαμε πριν μερικές ημέρες. Κι ας μη θίγονται ορισμένοι. Το 2014 θα είναι για όσους μασήσουν τα λόγια τους και ξαναξεχάσουν τις υποσχέσεις τους, η χρονιά του δράκου που θα τους κατασπαράξει.

Θα είναι «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» για εκείνους που θα θελήσουν να γίνουν… Μιτεράν και να υποτιμήσουν τη μνήμη του ελληνικού λαού που δεν ξεχνά τις υποσχέσεις του κ. Σαμαρά και των στελεχών του.

Χρόνια πολλά, λοιπόν και ευτυχισμένο το 2014.

Α.Ψ.

Υ.Γ. Ας μη νομίζουν μερικοί ότι τρώμε κουτόχορτο. Οι καθαρές κουβέντες και οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει αυτό και περιμένει να δει ότι «υπάρχει και φιλότιμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα