Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη: Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου και το ίδιο θα γίνει και το 2014

Ολοκληρώθηκε ύστερα από έξι ώρες η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που παραμένουν ανοιχτές ενόψει και της έλευσης της τρόικα στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών

Γ. Στουρνάρας τόνισε πως η αρχή της χρονιάς βρίσκει την χώρα να προεδρεύει στην ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα και διαφαινόμενη ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές .

«Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου και το ίδιο θα γίνει και το 2014» τόνισε ο κ. Στουρνάρνας επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά . «Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις .

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης είχε ανακοινώσει πως με εντολή του πρωθυπουργού επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Ο διαλογος του Γιάννη Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους:

Ι. Στουρνάρας: Καταρχήν να ευχηθώ χρόνια πολλά. Η αρχή του χρόνου βρίσκει την Ελλάδα στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτογενές πλεόνασμα, με διαφαινόμενη ανάκαμψη. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η δυνατότητα να βγούμε στις Αγορές. Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου το 2013 και πιστεύω απόλυτα ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014.

Δημοσιογράφος: Σήμερα ολοκληρώσατε κάποιες εκκρεμότητες;

Ι. Στουρνάρας: Σήμερα κάναμε έναν συντονισμό ευρύτατο για όλα τα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε με την τρόικα στις επόμενες ημέρες.

Δημοσιογράφος: Για την αιθαλομίχλη;

Ι. Στουρνάρας: Όχι, δεν ήταν αυτό το αντικείμενο σήμερα.

Δημοσιογράφος: Έχετε αποφασίσει κάποια πράγματα σήμερα;

Ι. Στουρνάρας: Σχεδιάζουμε για τις ημέρες τις δύσκολες που θα υπάρχει αιθαλομίχλη, να υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε με έκπτωση ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω.

Δημοσιογράφος: Ο στόχος τώρα για τις μνημονιακές υποχρεώσεις είναι να έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση μέχρι τις 27 Ιανουαρίου;

Ι. Στουρνάρας: Ναι, ναι βέβαια.

Δημοσιογράφος: Και η τρόικα να μην ξαναέρθει το ’14, κ. Υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Μέχρι το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα