"Μύλος" στο Ποτάμι: Διαγράφηκε ο Δανέλλης- Αναθεωρούν για Πρέσπες

Άνω κάτω είναι από χθες το Ποτάμι μετά και από την απόρριψη του τελεσιγράφου που έδωσε ο Στ. Θεοδωράκης στον Σπύρο Δανέλλη.

Η διατυπωμένη δημόσια πρόθεση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Τσίπρα, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός του κόμματος ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε και η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Γρ. Ψαριανός "απειλεί" με ανεξαρτητοποίηση τον κ. Θεοδωράκη ενώ οι βουλευτές του Ποταμιού

που είχαν τοποθετηθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην την ψηφίσουν, μετά την απόφαση Δανέλλη να στηρίξει την Κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικές οι τοποθετήσεις τους :

Μαυρωτάς : Δύσκολο να παραμείνει στο Ποτάμι

"Θα συνεδριάσουν τα όργανα, θεσμικά θα παρθούν οι αποφάσεις, δύσκολο πάντως να συνεχίσει ο Σπύρος Δανέλλης στο Ποτάμι" δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του κόμματος.

Μιλώντας στο ρ/σ News247, ο κ. Μαυρωτάς, εξήγησε, ότι η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής είναι ζητήματα κομματικής πειθαρχίας. "Όταν το κάνεις μάλλον είσαι σε λάθος κόμμα" τόνισε ο κ. Μαυρωτάς και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της (για τη θετική ψήφο Δανέλλη), καθώς θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη με δεδομένο ότι θέλει τη συνεργασία με το Ποτάμι σε κάποια θέματα.

Λυκούδης: Ίσως δε στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης ( ρ/σ Θεμα) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να μην στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη σκιά της απόφασης Δανέλλη να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

"Σαφώς επηρεάζει η στήριξη Δανέλλη στην κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

Μιλώντας για την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη ο βουλευτής του Ποταμιού παρατήρησε ότι "όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης στον παρόντα χρόνο και στο μέλλοντα".

Ερωτηθείς για το αν θα διαγραφεί ο κ. Δανέλλης, ο Σπύρος Λυκούδης απάντησε ότι "δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, όταν ένας μη κυβερνητικός βουλευτής σε μια κορυφαία διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης περνάει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την ψήφο του, αυτομάτως επέρχεται μια ρήξη. Δεν είναι τιμωρία ή θυμός, είναι μονόδρομος εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να μην υπάρξει ρήξη, είναι προφανή αυτά τα πράγματα". Κληθείς να σχολιάσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε για όσους έχουν μια διαδρομή στο χώρο της Αριστεράς "απίστευτο σοκ τον εναγκαλισμό με τον Καμμένο" και συνέχισε λέγοντας:" δηλαδή από πού κι ως που και πως και γιατί κι αυτά τα αναθέματα τώρα στον Καμμένο και τι δουλειά είχαμε εμείς με αυτόν δεν αφαιρούν το στίγμα της τετραετίας"

Όσον αφορά, τέλος, τη δική του θέση ο κ. Λυκούδης είπε ότι "έχω την άποψη ότι το πολιτικό κλίμα με τις παρενέργειες του επηρεάζει το σύνολο της κατάστασης, από την πρώτη ώρα είπα, και δεν έχω μετακινηθεί καθόλου, ότι εγώ τη βρίσκω θετική αλλά εάν αυτή μου η θετική γνώμη μεταφραστεί σε ψήφο στη βουλή αυτό δεν μπορεί παρά να είναι συναρτημένο από το πώς θα έρθει, το χρόνο που θα έρθει, με το τι θα γίνεται κτλ.".

Τσιόδρας: Σήμερα θα ανακοινωθεί η διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρη Τσιόδρα.

Όπως είπε, η διαγραφή του Σπούρου Δανέλλη θα ανακοινωθεί σήμερα. "Δεν μπορεί το κόμμα να ψηφίζει ότι είμαστε στην αντιπολίτευση και ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία, δεν γίνεται αυτό, άλλο πράγμα να διαφοροποιηθεί σε ένα νομοσχέδιο ή ακόμα και σε μία συμφωνία κι άλλο πράγμα αν είσαι στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση, εκεί δεν χωράει κουβέντα " Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι στο Ποτάμι αναφορικά με το Σκοπιανό, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού απάντησε πως: "Υπάρχει ένα πολιτικό θέμα και αφορά στην κυβερνητική πλειοψηφία, άλλο πράγμα να έχεις μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι οποίοι καλώς κακώς έχουν εκλεγεί. Από κει και πέρα, άλλο πράγμα να έχεις μια κυβέρνηση ρεφενέ η οποία δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό είναι μια πολιτική παράμετρος πάρα πολύ σοβαρή τη οποία εξετάζουμε και την οποία πρέπει να δούμε για το πώς θα μπορέσουμε να κινηθούμε ώστε να μην νομιμοποιηθεί πολιτικά γιατί πολιτικά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μύλος, Ποτάμι, Διαγράφηκε, Δανέλλης- Αναθεωρούν, Πρέσπες,mylos, potami, diagrafike, danellis- anatheoroun, prespes