Μόνο η Θεσσαλονίκη «βγάζει τα καλύτερα παιδιά»;

12:11 6/3/2013 - Πηγή: Antinews

Το γνωστό, λαϊκό τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, που έγινε ύμνος στη Θεσσαλονίκη, ξεκινούσε με τους χαρακτηριστικούς στοίχους:

«Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα

εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά»

Η Θεσσαλονίκη σήμερα, με τα λουκέτα στους κεντρικούς δρόμους και τα εκτοξευμένα ποσοστά ανεργίας διατηρεί στο ακέραιο τον τίτλο της «φτωχομάνας». Εκείνο που

πλέον βρίσκεται υπό αίρεση είναι εάν «βγάζει τα καλύτερα παιδιά».

Ο Άκης, ο παντοδύναμος υπουργός της Θεσσαλονίκης και παραλίγο πρωθυπουργός της χώρας, είναι ένοικος Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ήδη, στην υπόθεση του ακινήτου με την ειδυλλιακή θέα προς τον Ιερό Βράχο, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς. Του επιβλήθηκε η ανωτάτη ποινή, που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με 8 χρόνια κάθειρξης και δήμευση του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τους επόμενους μήνες ξεκινούν οι δίκες για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο Βασίλης – ατσαλάκωτος – Παπαγεωργόπουλος, δήμαρχος επί δώδεκα χρόνια της Θεσσαλονίκης, διαμένει πλέον σε κελί για μη καπνίζοντες στις φυλακές Διαβατών, μετά την καταδίκη του για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας για συντροφιά τον τέως Γ.Γ. του Δήμου και στενό του συνεργάτη, Μιχάλη Λεμούσια. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί η δίκη για το έλλειμμα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από την «παγία προκαταβολή», το κωδικό δηλαδή από τον οποίο καλύπτονταν οι έκτακτες δαπάνες. Σύμφωνα με την έρευνα των δικαστικών αρχών δεν υπάρχουν παραστατικά και τιμολόγια που να δικαιολογούν την χρήση των συγκεκριμένων κονδυλίων.

Στην περίπτωση «αφοί Ψωμιάδη», μόλις τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για έργα που φέρεται να ανέθετε απ’ ευθείας σε εργολάβους η νομαρχία Θεσσαλονίκης με πρόχειρους διαγωνισμούς. Η υπόθεση αφορά σε 456 έργα, στο διάστημα 2006-2011, από τα οποία, σύμφωνα με το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με 4,1 εκατομμύρια ευρώ. Μετά λοιπόν, την καταδικαστική απόφαση για τον Πανίκα, για την υπόθεση της μείωσης προστίμου, οι νέες κατηγορίες εναντίον των Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, αφορούν ηθική αυτουργία σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, εις βάρος του δημοσίου και έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Χθες όμως, υπήρξε και μια ακόμα εξέλιξη, που αφορά στον διορισμένο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι το 2010, Γιώργο Τσιότρα, ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορά διαγωνισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά μαθητών την περίοδο 2008-2009, ύψους 148.000 ευρώ, τον οποίο επικύρωσε ο τέως περιφερειάρχης. Μαζί μάλιστα με τον Γιώργο Τσίοτρα, θα καθίσουν στο εδώλιο και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που χειρίστηκαν το θέμα.

Casper

Keywords
Τυχαία Θέματα