Μονάδα του Isis στη Συρία εκπαιδεύεται για χτυπήματα στην Ευρώπη

18:38 7/8/2017 - Πηγή: Antinews

Μία μυστική ομάδα του Isis διδάσκει σε μαχητές του Ηνωμένου Βασιλείου πώς να διεξάγουν επιθέσεις σε βρετανικό έδαφος, σύμφωνα με μαχητή που συνελήφθη από τα κουρδικά στρατεύματα στη Συρία. Ο μαχητής περιέγραψε πώς η μονάδα εκπαίδευσε όσους συμμετείχαν στις επιθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών. Επίσης, αποκάλυψε τους τρόπους με τους οποίους στρατολογούν νέους στην Ταξιαρχία αλ-Κάσρα στη Συρία,

σύμφωνα με ρεπορτάζ των Sunday Times.

Οι Βρετανοί μαχητές λέγεται ότι συμμετέχουν σε ένα αυστηρό εκπαιδευτικό καθεστώς πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους και πραγματοποιήσουν επιθέσεις. "Χρειάζονται επτά μήνες για να εκπαιδευτείς στην ταξιαρχία Αλ Χαρσά", δήλωσε ο μαχητής μιλώντας μπροστά στους Κούρδους που τον συνέλαβαν. "Είναι πολύ δύσκολο. Κάθε Ευρωπαίος που διασχίζει τα σύνορα στη Συρία έχει την ευκαιρία να ενταχθεί. Εάν 20 ξεκινήσουν την εκπαίδευση, μόνο πέντε τελειώνουν. Στη συνέχεια, επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιτίθενται ".

Παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες, ο μαχητής του Isis είπε ότι περίπου 50 άτομα πέρασαν από το πρόγραμμα, από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Οι οδηγίες που δίνονται στο στρατόπεδο της Συρίας αφορούν την κατασκευή βόμβας, τη θρησκευτική ιδεολογία σύμφωνα με το Isis καθώς και τις σκληρές δοκιμασίες φυσικής αντοχής. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι πρέπει να είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για τους σκοπούς του Isis, είπε ο μαχητής.

Η μονάδα ήταν υπό την ομπρέλα του επικεφαλής εξωτερικών επιχειρήσεων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, της Αμνιγιάτ αλ-Κάρζι. Πιστεύεται ότι η Αμνιγιάτ επικεντρώνεται τώρα στην αφύπνιση απενεργοποιημένων πυρήνων. Σύμφωνα με τους Sunday Times, μαχητές που πέρασαν από εκεί περιλαμβάνουν τον γεννημένο στο Βέλγιο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος ήταν επικεφαλής στις επιθέσεις του Παρισιού, στις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Ο Αμπαούντ σκοτώθηκε από την γαλλική αστυνομία πέντε ημέρες μετά τη σφαγή.
Ο Ζιλ ντε Κερσόβ, συντονιστής της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι το ένα τρίτο περίπου των εκτιμώμενων 5.000 ευρωπαίων τζιχαντιστών που εκπαιδεύτηκαν στη Συρία και το Ιράκ επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, πολλές από τις οποίες δεν είχαν εντοπίσει οι αρχές. Εκτίμησε ότι υπάρχουν περίπου 2.000-2.500 ευρωπαίοι "ξένοι τρομοκράτες μαχητές" ακόμα στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με το Reuters. Ο Κερσόβ πρόσθεσε: "Υπάρχουν δύο κατηγορίες όσων επιστρέφουν: η πλειοψηφία είναι αυτοί που θα γυρίσουν πίσω και εκείνοι που θα σταλούν πίσω σε συγκεκριμένες αποστολές, που είναι και αυτοί για τους οποίους πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο".

Ο αιχμάλωτος μαχητής του Isis έδωσε μια δυσοίωνη προειδοποίηση για μελλοντικά αντίποινα από την ομάδα. "Θα κάνουν περισσότερες επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ευρώπη, επειδή ο συνασπισμός τους βομβαρδίζει πολύ", είπε. "Θέλουν επίσης να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στον Λίβανο".

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα